3 Ayda, 170 Kafe ve Oyun Salonu Denetlendi!

Isparta Polisi, internet kafe ve playstation salonlarının işleyişi üzerine 170 işyerinde yaptığı denetimde, mevzuata aykırı hareket ettiği gerekçesiyle 27 kafe ve oyun salonuna ceza yazarak idari işlem yaptı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Aralık 2012 17:33
3 Ayda, 170 Kafe ve Oyun Salonu Denetlendi!

Isparta Polis, mevzuata aykırı davranan çok sayıda kafe ve oyun salonuna ceza yazdı!

Isparta Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü, çocukların yoluyla suça karışmaları ve internet üzerinden gelişimlerini olumsuz yönde etkilediği gerekçesiyle çok sayıda internet kafe ve oyun salonuna mevzuata aykırı davranmaktan işlem yaptı.

“FAYDALARININ YANINDA ZARARLARI DA VAR”
İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, internet kafelerin bilgi teknolojileri kullanımında ve bilgiye ulaşmada önemli bir görev üstlendiği belirtilirken, “İnternet, günümüzde bilgi, sosyal iletişim, oyun ve eğlence gibi amaçlarla kullanılmakta, bu hizmetten umuma açık yer niteliğindeki internet kafeler vasıtasıyla da faydalanılmaktadır. Çocuk ve gençlerimizin bilişim teknolojilerinin getirdiği kolaylıktan yararlanmak için ailelerin kontrolü olmaksızın internet kefelere gitmeleri beklenen faydanın yanı sıra bazı sorunları da beraberinde getirmektedir” denildi.

3 AYDA, 126 KAFE VE 44 OYUN SALONU DENETLENDİ!
İnternet ortamında gerçek, faydalı, geliştirici yayın ve içeriklerin yanı sıra, çocuk ve gençlerin gelişimlerine olumsuz yönde etki edebilecek birçok faktörün engellenmesiyle ilgili çalışmalarını sürdüren emniyet yetkilileri, 15 Eylül ve 3 Aralık 2012 tarihleri arasında çok sayıda işletmeyi denetledi.

Yapılan denetimlerde, çocukların internet yoluyla suç mağduru olmalarının veya suça sürüklenmelerinin önüne geçilmesinin amaçlandığını kaydeden emniyet güçleri, ‘5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun’la ilgili olarak 126 internet kafe ve 44 playstation salonunu kontrol etti.

Kontroller sırasında, kanuna uygun olmayan ve mevzuata aykırı olarak hareket ettiği belirtilen 21 internet kafeye Kabahatler Kanunu’nun çeşitli maddelerinden işlem yapıldığını açıklayan Isparta Emniyet Müdürlüğü, yine aynı kanun çerçevesinde 6 playstation salonuna da ceza yazarak, idari işlem yaptı.

İHBARA YÖNELİK BASKINLAR DEVAM EDECEK…
Yapılan açıklamanın devamında, internet kafe ve oyun salonlarıyla alakalı vatandaşlardan gelen tüm ihbarların titizlikle değerlendirmeye alındığını ifade eden polis ekipleri, rutin denetimlerin yanı sıra ihbara yönelik şok denetimlerin de aralıksız devam ettiğini vurguladı.

AMAÇ, GÜVENLİ BİR EĞİTİM ORTAMI SAĞLAMAK
Öte yandan Toplum Destekli Polislik faaliyetleri kapsamında okullardaki öğrencilere ve velilerine yönelik bilgilendirme çalışmalarının da sürdürüldüğünü belirten emniyet yetkilileri, bu kapsamda güvenlik ve trafik tedbirlerini kapsayan seminerlerin devam ettiğini bildirdi.
Okullarda, okul aile birliği toplantılarına katılan Toplum Destekli Polislik Şube ve Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, kentte güvenli eğitimi sağlamak adına yapılan faaliyetlerin sürdürüleceğini aktardı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ASAYİŞ