3 Bina Arasında İlkel Taşıma

69 yaşındaki hasta, acil servis-MR ve yoğun bakım hizmetler için 3 ayrı bina arasında düzgün olmayan yolda sedye ile taşınırken bitkisel hayata girdi, 18 gün sonra vefat etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Mayıs 2013 11:10
3 Bina Arasında İlkel Taşıma

Isparta Devlet Hastanesi'nin yerleşkesi içerisinde 4 ayrı bina bulunuyor. Poliklinikler ve yataklı hasta servisleri için 2 bina, MR gibi görüntüleme hizmetler için eski Tıp Fakültesi binası, yoğun bakım servisleri için de eski SDÜ Kalp Merkezi kullanılıyor.

Devlet Hastanesi'ne gerek normal bir şekilde gerekse acil olarak başvuran hastaların MR, ultrason gibi görüntüleme işlemleri karşı binada yapılıyor. Acil olarak gelen hastalar sedyeler ile düzgün olmayan bu yoldan sarsıla sarsıla taşınıyor. Yoğun bakım ihtiyacı için de hastalar yine aynı şekilde diğer binaya taşınıyor.

Bu zamana kadar bu ilkel taşıma sonucu herhangi bir olumsuzluk yaşandığı basına yansımamıştı. Ancak Gelendost'ta beyin kanaması sonucu Isparta'ya getirilen hastanın 18 gün bitkisel hayatta kaldıktan sonra vefat etmesi bu taşma şeklinen ne denli ilkel ve zararlı olduğunu ortaya koydu.

BEYİN KANAMALI HASTA İTİLE İTİLE TAŞINDI
Beyin tıkanıklığı rahatsızlığı olan 69 yaşındaki Mehmet Aydoslu, 6 Mayıs günü bahçesinde beyin kanaması geçirerek rahatsızlandı. Gelendost Devlet Hastanesi'ne götürülen Aydoslu, acilen Isparta Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. 112 Acil Servis hizmetleri ambulansı ile Devlet Hastanesi'ne getirilen hasta, MR çekilmesi için karşı binaya gönderildi.

Sedye ile düzgün olmayan yollarda sallantılı bir şekilde MR binasına taşınan hasta oradan da hemen yan binadaki yoğun bakım servisine götürüldü. Ancak tam yoğun bakım servisi girişinde 69 yaşındaki Mehmet Aydoslu'nun bilincini yitirdiği ve bitkisel hayata girdiği tespit edildi.

Yoğun bakım servisinde 18 gün boyunca bilinci kapalı bir şekilde tedavi gören Mehmet Aydoslu, cuma günü hayatını kaybetti. Gelendost'ta soğuk hava deposu işletmeciliği yapan Mevlüt Aydoslu, Devlet Hastanesi'ndeki ilkel taşıma yöntemine isyan etti. Mevlüt Aydoslu, babası yoğun bakımda iken Devlet Hastanesi yöneticisi ile görüşüp binalar arasındaki ilkel taşıma yönteminin düzeltilmesi talebi karşılıksız kalınca konuyu ilgili kurumlara taşımaya karar verdi.

BU UYGULAMA SON BULMALI
İşadamı Mevlüt Aydoslu, helikopterle hasta taşınan çağda binalar arasındaki ilkel taşıma yöntemine isyan etti.

3 bina arasında 40 metrelik düzgün bir sedye yolu yapılamamasından yakınan Aydoslu, "benim babam bu ilkel taşıma sonucu vefat etti' gibi bir şey demiyorum. Ancak böylesine bir ilkel taşımanın zararlı olacağını düşünüyorum. Ben bilim adamı değilim ama bir beyin kanaması geçirmiş hasta itilerek, sallana sallana taşınır mı? Türkiye helikopterle hasta taşıyor. Ama Isparta Devlet Hastanesi'nde hastalar sedye ile sallana sallana taşınıyorlar.

40 metrelik bir sedye yolu yapmak zor mu? Devlet Hastanesi ilgilileri ile görüştüm bu konuda bir tedbir alınmasını istedim.Ama herhangi bir adım atılmadı. 'Bu konuda hiçbir şey yapamayız' dediler. Benim babam öldü. Ama bu şekilde ilkel taşıma devam ediyor. Daha da devam edecek. Başka hastalar mağdur olmasın. Duyarlı vatandaşlık görevimi yerine getiriyorum. Bu taşıma şeklinin yanlış olduğunu savunuyorum. Bu uygulama son bulmalı. 6 Mayıs günü saat 12.00 ile 16.00 arasındaki kamera kayıtları incelensin. Babamın nasıl taşındığını orada göreceksiniz" diye konuştu.

DOKTORLARA TEŞEKKÜR
Öte yandan İşadamı Mevlüt Aydoslu, babası Mehmet Aydoslu''nun yoğun bakım servisinde kaldığı 18 günlük süre içerisinde doktorlar, hemşireler ve diğer görevliler tarafından yakınlık ve ilgi gördüklerini söyledi. Aydoslu, bu hizmetlerinden ötürü doktorlar, hemşireler, sağlık görevlilerine teşekkür etmeyi ihmal etmedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum