3 Cami’nin Göründüğü Kent Meydanı Olsun

Eski Özel İdare Binası’nın yıkımıyla birlikte o alanın ne olacağına ilişkin tartışmalara Saadet Partisi’de katıldı. İl Başkanı Cevat Gençay, “3 Camii’nin de göründüğü bir Kent Meydanı olsun” dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Nisan 2013 10:19
3 Cami’nin Göründüğü Kent Meydanı Olsun

Eski özel idare binasının yıkımıyla hız kazanan süreç ile ilgili konuşan Saadet Partisi İl Başkanı Cevat Gençay, ‘Bizim gönlümüzde geleceğin Isparta’sında Kavaklı Camii, Ulu Camii ve Mimar Sinan Camisinin 3’nün bir arada görülebildiği bir kent meydanı yatmaktadır’ dedi.

Saadet Partisi Isparta İl Başkanı Cevat Gencay, dün basın mensupları ile biraraya geldi. Isparta ve ülke gündemi ile ilgili açıklamalarda bulanan SP İl Başkanı Gencay, gönüllerinde eski özel idare binası arsasının kent meydanı olması geçtiğini söyledi.

Gençay “Yıkılan eski özel idare binasının rant anlayışı ile değil de Ispartamızın huzuru ve geleceğine faydalı olacak şekilde yapılmasını ifade ediyoruz. Saadet Partisi olarak görüşümüz, oranının yıkılması, yaz günü bunalan bir odada bir pencerenin açılması gibi olmuştur. Gönüllere bir genişlik getirmiştir.

Bizin gönlümüzde geleceğin Isparta’sında Kavaklı Camii, Ulu Camii ve Mimar Sinan Camisinin 3’nün bir arada görülebildiği bir kent meydanı yatmaktadır. Bu görülecek üçgenin ilk basamağı eski özel idare binası ile başlamıştır. İnşallah gelecek yıllarda bizim bu hayalimizde gerçekleşecektir, Isparta’nın meydanı insana sıkıntı veren değil, insana huzur veren bir meydan olacaktır” dedi.

MİLLET BANKALARA BORÇLANDIRILDI
Saadet Partisi İl Başkanı Cevat Gençay, hükümetin ekonmi politikalarını da eleştirerek “Ekonomi, açılım akil insanlar, toplumunda artık şüphe ile değerlendirilmektedir. Başbakan ne yaparsa doğrudur. Başbakan yanlış yapmaz anlayışı yıkılmıştır.

Ekonomi de milletimizin borca dayalı faiz sistemi ile bankalara borçlandırılmıştır. Açıklanan büyümeler enflasyon, işsizlik milletimizin yaşadığı gerçekler ile uymaktadır. IMF’ye 23, 5 milyar dolar borcu ödedik diyen hükümetin sadece dış borcu 306.6 milyar dolar, iç borcu 387 milyar TL olmuştur. 2002’de 232.1 milyar dolar borçla devir alan hükümet 2011 rakamlarına göre bu borcu 536. 2 milyar dolara çıkartmıştır. Fark 304.1 milyar dolar. 23.5 milyar mı büyüktür? 304, 1 milyar dolar mı büyüktür. Kamuoyunun bilgilerine sunuyoruz. Kaynak (www. hazine. gov.tr.) istatistikler sayfasındadır” dedi.

DIŞ POLİTİKADA SINIFTA KALDI
Dış Politikada da hükümetin sınıfta kaldığını ileri süren Gençay, “Dış politikada dünya devleti olduk denmesine rağmen Irak’a giden Enerji Bakanımızın uçağının geri döndürülmesi son 1 ay içerisinde ABD dış işleri bakanının 3 defa gelip ülkemizde toplantılar yapması ve hangi ülkeye gidip geleceğimiz hakkında açıklamalar yapması gereken olaylar, ne kadar büyük olduğumuzu göstermektedir.

Bütün bu sorunların çözüm ölçüsü anlayışı ve amaçları aynı olan meclisteki partiler değil, ölçüsü, anlayışı farklı olan milli görüş ve Saadet Partisindedir. Bunu milletimiz yavaş yavaş anlamaktadır. Saadet Partisi bunun için güçlenmektedir” dedi.

Gençay toplantının sonunda ise bütün parti il başkanlarını Isparta’nın geleceği ve sorunlarının paylaşılabileceği açık oturuma davet etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum