3 Çocuğu Olana Su Bedava

Her platformda üç, üç’de yetmez dört çocuk talebinde bulunan başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a Eğirdir İlçesine bağlı Yukarı Gökdere Köyü Muhtarı Ahmet Sarı’dan ilginç bir destek geldi. Muhtar köyde 3 çocuğu olandan su ve Çevre Koruma parası almayacağını aç

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Mart 2013 11:40
3 Çocuğu Olana Su Bedava

Her platformda üç, üç’de yetmez dört çocuk talebinde bulunan başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a Eğirdir İlçesine bağlı Yukarı Gökdere Köyü Muhtarı Ahmet Sarı’dan ilginç bir destek geldi. Muhtar köyde 3 çocuğu olandan su ve Çevre Koruma parası almayacağını açıkladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın her platformda dile getirdiği 3 çocuk vurgusuna Isparta’nın Eğidir İlçesi’ne bağlı Yukarı Gökdere Köyü Muhtarı Ahmet Sarı’dan tam destek geldi. Öyle ki, Muhtar köyde 3 ve daha fazla çocuğu olandan su parası ve Çevre Koruma parası almayacağını açıkladı.

BAŞBAKAN’A DESTEK VERMEK İÇİN
Ajans32 Muhabirine konuşan Muhtar Ahmet Sarı, bu fikrin Başbakan Erdoğan’a anlamlı bir destek amacıyla ortaya çıktığını söyledi. Muhtar Sarı, “Bu fikrin başlangıcı Sayın Başbakanımızın 3 çocuk temasından doğdu. Buradan yola çıkarak biz de sayın Başbakanımıza nasıl destek verebiliriz diye düşündük. Sonra da böyle bir karar aldık” dedi.

KÖYDE GENÇ NÜFUS KALMADI
Köyde genç nüfusun kalmadığını anlatan Muhtar Sarı, “Şu anda köyümüzün nüfusunun yüzde 70’inden fazlası 60 yaş üzeri. Genç nüfusun olmadığı yerde üretim de kısır oluyor. Bizim nüfusumuz 1086’lardan 996’lara düştü. Böyle giderse de bu düşüş devam edecek. Buna dur dememiz gerekiyor. Bu sadece bizde değil. Türkiye’nin genelinde böyle. Sayın Başbakan’ın bu çağrısını ben çok önemsiyorum” ifadelerini kullandı.

KÖYLÜ KARARDAN MEMNUN
Alınan karardan Yukarı Gökdere köyünün son derece memnun kaldığını anlatan Muhtar Ahmet Sarı, Şimdi köyde doğum yapacak olanlar da var. Gereçekten köyde bir heyecan uyandırdı. Zaten Başbakan’ın her konuşmasından sonra köy kahvesinde de kendisine hak veren konuşmalar yapardı bizim köylümüz. Şimdi bu uygulamayla biz de bu projenin bir tarafında yer almaktan çok mutluyuz” diye konuştu.

BAŞBAKAN VE BAKAN’A ÇAĞRI
Yukarı Gökdere Köyü Muhtarı Ahmet Sarı, Aile ve Sosyal Bakanı Fatma Şahin’in de projeyi desteklemesini istedi. Muhtar Sarı, “Ben buradan Ajans32 aracılığıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Fatma Şahin’den de bu projeye destek vermesini istiyorum. Bu uygulama Isparta’nın küçük bir köyünde başladı. Ama ben inanıyorum ki, Sayın Başbakanımız ve Sayın Bakanımız sayesinde tüm Türkiye’ye farklı uygulamalarla yansıyacaktır” diyerek Başbakan Erdoğan ve Bakan Şahin’den destek istedi.

TÜRKİYE’NİN UFKU AÇILIYOR
Muhtar Sarı, “Artık herkese iş var, aş var. Türkiye’nin ufku açılıyor. Türkiye’nin önü açılıyor. Tam da genç nüfusun ihtiyaç olduğu bir dönemdeyiz. Allah’a çok şükür, iyi bir nesil de yetişiyor. Hep birlikte el ele vererek Türkiye’nin nüfusunu gençleştireceğiz” şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum