3 Emniyet Mensubu Tutuklandı

3 Emniyet Mensubu Tutuklandı

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Mayıs 2015 13:29
3 Emniyet Mensubu Tutuklandı

Eski Isparta Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü Peyami Baykara'nın da aralarında bulunduğu 3 emniyet mensubu, ''Paralel Yapı'ya yönelik soruşturma kapsamında çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Isparta Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekiplerince, "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek ve örgüte üye olmak", "Resmi belgede sahtecilik", " Özel hayatının gizliliğini ihlal etmek", "Kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek" gerekçeleriyle gözaltına alınan eski Isparta Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü Peyami Baykara ve aynı müdürlükte görevli komiser yardımcısı Mehmet Şanverdi ile polis memurları Ergün Aksu ile Ahmet Ö, mahkemeye sevk edildi. Baykara, Şanverdi ve Aksu, tutuklandı, Ahmet Ö. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Şüphelilerin, Isparta'da aralarında siyasetçi, gazeteci, akademisyen olan kişileri, usulsüz dinlediği iddia edildi.

Öte yandan şüphelilerin tamamı, Ocak ayında düzenlenen operasyonda aynı suçlardan gözaltına alınmış, sevk edildikleri mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmışlardı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.