3 Hastaya Hayat Verdi

Küçük Furkan organları ile 3 hastaya hayat verdi..

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Haziran 2011 10:06
3 Hastaya Hayat Verdi

Burdur'da ailesiyle oturan Furkan Mutlu, geçen yıl ağustos ayında yüksek ateş şikayeti ile Burdur Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Yapılan tetkikler sonunda beyninde ur saptanan küçük Furkan'ın tedavisi, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi ve Burdur Devlet Hastanesi'nde 1 yıl boyunca devam etti.

Önceki gece Furkan'ın beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine baba Veli ve anne Hanım Mutlu, çocuklarının organlarını bağışlama kararı aldı. Ailenin kararı üzerine Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nden 4 kişilik ekip, Furkan'ın organlarını almak üzere Burdur'a geldi. Prof. Dr. Sezai Yılmaz ve Prof. Dr. Cüneyt Kayaalp, 3 saat süren operasyon sonucu Furkan'ın karaciğer ve böbreklerini başarılı bir operasyonla aldı. Karaciğer, Isparta Havaalanı'ndan uçakla Malatya'ya gönderildi. Karaciğerin, organ nakli bekleyen 11 yaşındaki Fatma Zehra Kaplan'a nakledileceği kaydedildi. Furkan'ın böbrekleri ise karayoluyla Antalya'daki Özel Medical Park Hastanesi'ne gönderildi.

Burak adlı ikiz kardeşi bulunan Furkan Mutlu'nun cenazesi, dün öğle namazının ardından Burdur Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.