3 Hastaya Umut Oldu

3 Hastaya Umut Oldu

Yayınlanma:
3 Hastaya Umut Oldu

Beyin ölümü gerçekleşen hastanın böbrekleri ve karaciğeri, nakil bekleyen 3 hastaya nakledildi. 

Yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle tedavi görürken beyin ölümü gerçekleşen 44 yaşındaki bayan hastanın ailesi hastanemiz Organ Bağış Birimine müracaatta bulunarak organ bağışında bulundu. Hastanın 2 böbreği ve karaciğeri hastanemiz Organ Nakli Merkezi ekibi tarafından alınırken, böbreklerden biri hastanemizde nakil bekleyen bir hastaya başarı ile nakledildi. Diğer böbrek ve karaciğer ise Antalya’ya gönderildi. 

Hastalığı sürecinde organlarının bağışlanması yönünde isteği olduğunu ifade eden ailesi, organ bağışının önemine işaret ederken, “Şimdi 3 kişi kızımızın organlarıyla yaşayacak. Organlarımız yaşarken bizim, sonrasında da nakil bekleyen hastaların umudu olsun” dedi. 

Bağışlanan organların çıkarımını yapan ekip adına konuşan Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.Dr. Zafer Sabuncuoğlu; “Isparta SDÜ Organ Nakli Merkezi olarak kendimizi, bağışçılar ile nakil bekleyen hastalarımız arasındaki bağ olarak görüyoruz. Kimseyi incitmeyen, büyük bir iş başardığımızı düşünüyoruz. Organ nakli, medeni ülkelerin işidir. Lütfen organ bağışına ‘evet’ diyelim.” şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.