3 Kişiye Can Verecek

Isparta Devlet Hastanesi’nde karbonmonoksit zehirlenmesinden dolayı 4 gündür yoğun bakımda tedavi gören 68 yaşındaki hasta hayatını kaybetti. Ancak, onun organları 3 kişiye can verecek.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Mart 2013 17:35
3 Kişiye Can Verecek

Isparta Devlet Hastanesi’nde karbonmonoksit zehirlenmesinden dolayı 4 gündür yoğun bakımda tedavi gören hasta dün akşam saatlerinde hayatını kaybetti. Ancak, 68 yaşındaki hastanın karaciğeri ve böbrekleri 3 kişiye can verdi.

Hastanın ailesiyle irtibata geçen Devlet Hastanesi yetkilileri ailenin karaciğer ve böbrekleri bağışlaması üzerine harekete geçti. Erzurum’da hayat bekleyen bir hastaya umut olan karaciğer, nefes kesen bir operasyonla Erzurum’a gönderildi. Böbrekler ise Antalya’da ki hastalara umut olacak.

Konuyla ilgili dün gece olay yerine giden Ajans32 ekibine bir açıklama yapan Isparta Devlet Hastanesi yöneticisi Mustafa Çelik, “Hem üzüntü hem de sevinci bir arada yaşıyoruz. Hastamızı ne yazık ki kaybettik. Ama onun organları 3 kişiye can verecek” dedi.

Aileye duyarlılığından dolayı teşekkür eden Çelik, “Öncelikle aileye çok teşekkür ediyoruz. Hastayı kaybettik ama, bir ömür boyu 3 kişi onu sürekli anacak. Her nefeste hatırlayacak. Bu son derece önemli” ifadelerini kullandı.

Ispartalılara organ bağışı konusunda duyarlı olma çağrısı yapan Isparta Devlet Hastanesi Yöneticisi Mustafa Çelik, “Organ bağışı çok önemli bir konu. Bu anlamda vatandaşların duyarlı olmasını bekliyoruz” dedi.

Organ nakli için Antalya Akdeniz Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nden 3 kişilik bir ekip geldi. Ekipte Genel Cerrah Mehmet Tokaç, Mesut Gül ve Organ Nakli Teknisyeni Barış Akbuz yer aldı.

Gece saatlerinde ise karaciğer uçakla Erzurum’a, böbrekler ise Antalya’ya gönderildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum