3 Kongrede 1 Başkan Değişti

Ak Parti’de geçtiğimiz hafta sonu ilçe kongrelerine devam edildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Ekim 2017 10:55
3 Kongrede 1 Başkan Değişti

Ak Parti’de şuana kadar 8 ilçenin kongresinin yapılmasının ardından Eylül ayının ikinci haftasında Ak Parti'de 5 ilçenin kongresinin Ekim sonuna ötelendiği açıklanmıştı. Böylece 8 Ekim'de yapılması kararlaştırılan Merkez İlçe kongresinin tarihi ertelendi Buna göre; ertelenen Senirken, Gelendost ve Şarkikaraağaç, ilçelerinin kongreleri geçtiğimiz hafta sonu yani 28 Ekim Cumartesi günü yapıldı.

SENİRKENT’DE HEYBELİ
İLE YOLA DEVAM…
Cumartesi günü yapılan kongrelerin ilki Senirkent ilçesinde gerçekleştirildi. Kongreye Ak Parti İl Başkanı Osman Zabun, Ak Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Ak Parti Genel Merkez Koordinatör Milletvekili Mehmet Demir, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat ve çok sayıda partili katıldı. Kongrede yapılan seçimler neticesinde mevcut Başkan Kadir Heybeli yeniden başkan seçildi.

GELENDOST’TA CENGİZ’İN
YERİNE ŞENYURT GELDİ
Aynı gün ikinci kongre Gelendost ilçesinde yapıldı. Burada Senirkent ilçesine göre değişiklik yaşandı ve Gelendost Ak Parti ilçe kongresinde ilçe başkanı değişti. Bu dönem Sacit Cengiz görevine devam etmezken yeni başkan Kazım Şenyurt oldu. Belediye düğün salonunda yapılan kongreye TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu BAşkanı Süreyya Sadi Bilgiç, Ak Parti Milletvekili Said Yüce, İl Başkanı Osman Zabun, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat, Belediye Başkanı Mehmet Sezgin katıldı.

ŞARKİKARAAĞAÇ’TA
GÖKMEN GÜVEN TAZELEDİ
Ak Parti’de Cumartesi günü son olarak ise Ş. Karaağaç kongresi gerçekleştirildi. Kongreye TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat, ilçe belediye başkanları katıldı. Kongrede mevcut ilçe başkanı Selçuk Gökmen yeniden göreve seçilerek güven tazeledi.

YALVAÇ VE MERKEZ İLÇE KONGRESİ
İSE DAHA SONRA YAPILACAK
Böylece, Ak Parti’de Yalvaç ve Merkez ilçe hariç tüm kongreler tamamlanmış oldu. Bilindiği gibi; geçtiğimiz günlerde görevinden istifa ettiğini açıklayan Yalvaç İlçe Başkanı Ahmet Sektioğlu’nun istifasının şimdilik kabul edilmediği ve ilçe kongresine kadar bu başkanın görevine devam edeceği İl Başkanı Osman Zabun tarafından açıklanmıştı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.