3 Parti 3 Vali

Siyaset kulislerinde dolaşan 3 vali ismi partilerde tartışmalara neden oldu...

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Şubat 2015 22:32
3 Parti 3 Vali

7 Haziran seçimlerinde AK Parti'den Sakarya Valisi Coş, MHP'den eski Siirt Valisi Okutan, CHP'den ise eski Isparta Valisi Dokuzoğlu'nun ismi gündemde. Ancak, özellikle AK Parti ve CHP'de valilelere tepki var!
  
7 Haziran'da yapılacak milletvekilliği seçimlerinde 3 Vali sürprizi gündeme geldi. Isparta’dan 3 ayrı partiden 3 Vali'nin adaylığı söz konusu. AK Parti'den Sakarya Valiliği görevini yürüten, adaylığı 2011 seçimlerinde de gündeme gelen Eğirdir'li Hüseyin Avni Coş'un adaylığı gündeme gündemde.

Coş'un adaylık için 10 Şubat'ta istifayı düşündüğü, ancak kesin kararını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüştükten sonra vereceği öğrenildi.

İzin çıkması durumunda Coş'un adaylık için istifa edeceği belirtildi. 10 Şubat'ta Coş'un istifa etmesi durumunda AK Parti'den Isparta veya başka bir ilden milletvekili adaylığına kesin gözü ile bakılıyor.

Partinin Isparta teşkilatında ise Vali Coş'la ilgili sıcak olmayan bir eğilimin olduğu biliniyor.

MHP'de ise son günlerde yine Eğirdir'li olan eski Siirt Valisi Nuri Okutan'ın ismi çok sık geçmeye başladı. Nuri Okutan'ın MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli ile görüştükten sonra adaylık için istifaya karar vereceği belirtiliyor. Okutan'ın da MHP'nin Isparta adaylığını istediği iddia ediliyor. CHP'de ise eski Isparta Valisi Ertuğrul Dokuzoğlu'nun ismi çok sık geçmeye başladı.

Demirel ailesine yakınlığı ile bilinen Dokuzoğlu'nun aday olacağı kanaatini güçlendiren haber ise dün geldi. Ertuğrul Dokuzoğlu'nun ISVAK'ta önümüzdeki günlerde konferans vereceği duyuruldu. Bu gelişme Dokuzoğlu'nun adaylığı için kamuoyu oluşturma çalışması olarak değerlendirildi. CHP'de 2011 seçimlerinde eski bir Isparta Valisi olan Ali Haydar Öner aday olmuş ve milletvekili seçilmişti.

CHP tabanında ise Vali Dokuzoğlu'na karşı tepki var. Öyle ki, İl Başkanı Senayi Demirkol geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada "Isparta yeni bir valiyi kaldırmaz" ifadelerini bile kullanmıştı.

Mecliste bulunan 3 büyük partinin üçünde de Vali adaylarının gündemde olmasını Isparta kamuoyu nasıl değerlendirecek merak konusu? 3 valinin de adaylıkları ile gelişmelerin en önemli aşaması 10 Şubat'taki istifa süreci.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum