3 Puanın Neden Silindiğini Anlattı

Isparta Emrespor A.Ş. Sahibi Ali Çalışkan, 3 puanı silindiği için ligden düşen Emrespor’un puanının neden silindiğini açıkladı. Çalışkan ayrıcı, TFF’yi de topa tuttu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Mayıs 2013 09:13
3 Puanın Neden Silindiğini Anlattı

İşte Çalışkan’ın açıklamaları:
“Isparta Emrespor Futbol Yatırımları A.Ş’imiz hakkında TFF’ye bağlı olarak çalışan PFDK’nın 30/04/2013 tarihinde vermiş olduğu para cezaları ve 3 puan silme cezasına Tahkim Kurulu’na yapmış olduğumuz itiraz neticesinde 16/05/2013 tarihinde yapmış oldukları değerlendirme sonrasında ‘Cezanın Onanması’ olarak çıkan kararın detaylarını kamuoyu ile paylaşmak istedik.

Öncelikle konu şu şekildedir; OSMAN OĞUZ isimli futbolcumuzun Kahramanmaraşspor’a transferi esnasında ‘YETİŞTİRME TAZMİNATININ ÖDEME BELGESİ’n de ki kulüp yetkililerinin imzasının imza sirküleri ile birbirinin tutmaması sonucu bu cezayı almış bulunuyoruz. Bunu TFF yetkilileri yanıltma ve aldatmaya yönelik olduğunu açıkladılar. Şunu değerli spor hukukçularına ve bilirkişilere sormak isterim.

Burada imzanın kendisine ait olmadığını düşündüğünüz Fehmi Gülver’in 3 defa alınan ifadesinde imzanın kendisine ait olduğunu söylemiş olmasına rağmen onun olmadığını düşünen TFF yetkilileri bu kararı verdi. Kişi benim diyor onlar değil diyor. Böyle olduğunu kabul edersek Fehmi Bey mağdur sıfatında olmalıdır.

Ceza Kanunu’na göre ceza alması mümkün değildir, Ama ceza almıştır. Kulübümüzün TFF’yi yanıltma eyleminin olduğu ve bu eylemin teşebbüs aşamasında kaldığı iddaa edilerek 3 Puanımız silinmiştir. Bahse konu belge federasyonu uzaktan yakından ilgilendirmeyen TFF kurumunun herhangi bir zarar görmeyeceği bir belgedir.

Bu belgenin amacı Kahramanmaraşspor tarafından Yetiştirme Bedelinin ödenip ödenmediğini gösteren bir belgedir. Yani sahte imzalarla yapılsa dahi sadece Kulübümüzün maddi açıdan zarar göreceği bir belgedir ki imzanın ait olduğu şahıs 3 defa imza benim demesine rağmen.

TFF Osman OĞUZ’un lisansını da çıkartmayarak futbolcuyu mağdur etmiştir. Ayrıca talimatlarda puan silme cezasının konulmasının sebebi de eskiden başvurulan futbolcuların yaş değiştirme, başka kimse yerine oynayan oyuncular bunlarla beraber kazanılan puanlar için geçerlidir. Biz olaydan sonra bu futbolcunun katıldığı herhangi maçımız, antrenmanımız bile olmamıştır.

3 puan silme cezasının yanlış bir karar olduğunu ve TFF’nin daha iyi bir yapılanmaya ihtiyacı olduğunun açıkça göstergesidir. Örnek olaylarda hiçbir kulüp ceza almamıştır. Ayrıca son hafta bu olayın yapılması akıllara onlarca soru getiriyor. Birçok kulübe uygulandığı üzere verilen puan silme cezasının bir sonra ki sezon içinde olabilmesi talimatlarca mümkünken son hafta alınan bu karar insanı oldukça düşündürüyor.

Sezon başından beri hiçbir maçımızda olay çıkmadı hakem tartaklanmadı, seyirci olayları yaşanmadı centilmenlik ve fair-play çerçevesinde geçirdiğimiz sezonu adaletinin etki altında olduğunu düşündüğümüz TFF tarafından yenilmesini şiddetle kınıyoruz.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum