30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlandı

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Ağustos 2016 13:14
30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlandı

Kurtuluş Savaşını zaferle sonlandıran Dumlupınar Meydan Muharebesi’nin Başkomutan Gazi Mustafa Kemal komutasında 30 Ağustos 1922 günü Türk Ordusu tarafından kazanılmasının 94. yılı, 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanında düzenlenen törenlerle kutlandı.

Tören, Vali Şehmus Günaydın, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ve Garnizon Komutanı Albay Mustafa Cüneyt Arıkan tarafından Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başladı. Ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımız okundu.

Törenin ardından Vali Şehmus Günaydın beraberinde Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ve Garnizon Komutanı Albay Mustafa Cüneyt Arıkan ile valilik makamında bayram tebriklerini kabul etti.

Vali Günaydın ve beraberindekiler buradan geçit törenine katılarak vatandaşların ve askeri birliklerin bayramını kutladı. Törende günün anlam ve önemini belirten konuşma yapılarak, öğrenciler tarafından şiirler okundu. Tören sonunda sırasıyla askeri birlikler, gaziler, emniyet ve jandarma birlikleri, belediye , kamu kurum ve kuruluş ekipleri kortej geçişi yaptı.



 

  

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.