30 Hektar Alan Kül Oldu

Şarkikaraağaç ilçesi Çarıksaraylar Kasabasında ormanlık alanda çıkan yangınında 30 hektar alan kül oldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Eylül 2013 10:19
30 Hektar Alan Kül Oldu

Edinilen bilgiye göre, Çarıksaraylar Kasabası eski Çimendere köyü yolu üzerinde başlayan orman yangını kısa sürede rüzgarın da etkisiyle büyüdü.

İlk anda Çarıksaraylar Belediyesine ait itfaiye ekipleri ve kasaba sakinlerinin müdahale etmeye çalıştığı yangın büyüyünce çok sayıda orman yangın ekibi yangın bölgesine sevk edildi.

Saatlerce süren yangın ve söndürme çalışmaları sık sık yön değiştiren rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayıldı.

 

Çarıksaraylar Kasabası eski Çimendere köyü yolu üzerinde başlayan yangın hızla etrafa yayıldı.

Kısa sürede ormanlık bölgede saat 16:00’da başlayan yangın tamamen alevlere teslim oldu.

Çarıksaraylar Kasabasında yangın yerine giden Şarkikaraağaç İlçe Kaymakamı Abdullah Akdaş, yangının çok geniş bir bölgede devam ettiğini, eldeki tüm imkanların söndürme için seferber edildiğini söyledi.



30 HEKTAR ALAN ZARAR GÖRDÜ
Çarıksaraylar Kasabasında çıkan yangına Ak Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Şarkikaraağaç İlçe Kaymakamı Abdullah Akdaş, Çarıksaraylar Belediye Başkanı Özcan Turhan, Çiçekpınar Belediye Başkanı Bayram Aydemir, İl Genel Meclis Üyesi Hüseyin Yıldırım, Isparta Orman Bölge Müdürlüğü, Şarkikaraağaç İlçe Jandarma Komutanı Recep Uçar yangın bölgesine giderek çalışmaları izledi.

Çarıksaraylar Kasabasında çıkan yangında alevlerin içinde kalan İlçe Kaymakamı Abdullah Akdaş, Çarıksaraylar Belediye Başkanı Özcan Turhan ve Kasaba halkı canları pahasına yangına müdahale eden orman ekiplerine yardım etti.

Bu arada, Aksu proğramını yarıda keserek olay yerine gelen Ak Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç Çarıksaraylar Kasabasına geçti. Milletvekili Bilgiç burada yangın söndürme çalışmalarını yerine inceledi.
Isparta Milletvekili Bilgiç, Isparta Orman Bölge Müdürlüğünü ve diğer kamu birimlerinin yöneticilerini yangın bölgesindeki çalışmalar için seferber etti. Daha sonra Isparta Orman Bölge Müdürlüğü yetkililerini arayarak bölgeye Helikopter istedi. Kısa sürede yangın bölgesine gelen yangın söndürme helikopteri yangına müdahale etti.

 

Isparta Orman Bölge Müdürü de yangın söndürme çalışmalarını bizzat katılarak yönetti.

Çıkan yangında can ve mal kaybının olmadığı bildirildi.

Kasabada çıkan orman yangınına 1 helikopter ile havadan sürekli müdahale edilirken, karadan da 10 orman arazözü, 5 itfaiye 8 pikap ve kasaba halkı dahil olmak üzere yaklaşık 100 kişilik ekiple müdahale etti.
Olayla ilgili Isparta Orman Bölge Müdürlüğü ve Şarkikaraağaç ilçe Jandarma Komutanlığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Foto-Haber: Fatih DEMİRTAŞ

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.