30 Kontenjana 300 Başvuru

ITSO, KOSGEB, Ticaret Borsası ve işadamı derneklerinin müşterek düzenlediği Girişimcilik Eğitimlerinin 8. Etabı bu hafta başlayacak.

Yayınlanma:
30 Kontenjana 300 Başvuru

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası, KOSGEB, Ticaret Borsası, Isparta Sanayici İşadamları Derneği, Genç İşadamları Derneği, Tüm Sanayici İşadamları Derneği, Girişimci Sanayici İşadamları Derneği ile Genç Girişimciler Kurulu’nun işbirliğinde ITSO’da düzenlenen Girişimcilik Eğitimlerinin 8. Etap seçmeleri yapıldı. 30 kişinin katılacağı eğitim programı için 300 kişi başvuruda bulundu. Mülakatları ITSO, Ticaret Borsası, Genç Girişimciler Kurulu ile işadamı derneklerinin yöneticileri ve temsilcileri yaptı.

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve Isparta Sanayici İşadamları Derneği Başkanı Özcan Pınarcı, eğitimler hakkında şu bilgileri verdi: “ Eğitimleri 2011 yılından bu yana düzenliyoruz. Kursa katılanlardan ücret alınmıyor her açtığımız kursun ücretini dernekler ve kurumlar sırayla karşılıyor. Bu zamana kadar 240 kişiye KOSGEB tarafından girişimcilik belgesi verildi. Bu belgeyi alanların yüzde 15’i KOSGEB’ten destek alarak işyerlerini açtılar. Isparta olarak bu konuda başarılıyız girişimcilerin iş hayatına kazandırılma oranı Türkiye’de yüzde 5 iken Isparta’da yüzde 15. Bizim buradaki hedefimiz yüzde 25. Bizi mutlu eden konulardan biri de bayanların talepleri çok fazla olması. Bayanların iş hayatında olması önemli.

2012 yılının son eğitimini bu ay yapıyoruz. Mülakatlara 300 kişi katıldı. 300 kişinin içinden projeleri en iyi ve yapılabilirlik oranı yüksek olanları seçmeye çalıştık. Eğitimleri başarıyla tamamlayan arkadaşlarımızın biran önce iş hayatına atılmaları, istihdam sağlamaları ve işlerini geliştirmeleri en büyük arzumuz. “

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.