30 Mart’ta Bahar Temizliği Yapacağız

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in memleketi Isparta’da Demirel'e de sahip çıktı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Mart 2014 18:03
30 Mart’ta Bahar Temizliği Yapacağız

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in memleketi Isparta’da Demirel'e de sahip çıktı. Başbakan Erdoğan’ın Demirel’i yuhalattığını hatırlatan Kılıçdaroğlu,”Bu meydanda onu yuhalattı. Kınıyorum” dedi. Kılıçdaroğlu, vatandaşlara sandığa gitme çağrısında da bulunarak “30 Mart’ta bahar temizliği yapacağız” dedi.



Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yaklaşık 9 bin kişiye seslendiği Isparta mitinginde hükümete yüklendi. 30 Mart’ta yapılacak yerel seçimleri ‘Bahar Temizliği’ne benzeten Kılıçdaroğlu “Şimdi 30 mart geliyor. Temizliğe hazır mısınız? Türkiye’yi kirlilikten temizlemek için oylarımızla sandığa gideceğiz. Herkes elini vicdanına koysun ve öyle sandığa gitsin. Omuz omuza oylarımızı kullanalım. Karalığın iktidarını yıkalım. Halkın iktidarını kuralım. Isparta’yla Türkiye gurur duyacak. Isparta tarihine sahip çıkacak. Bayrağına ve toprağına sahip çıkacak. İşçisine, çiftçisine sahip çıkacak” dedi.



BİR DAHA Kİ SEFERE BAŞBAKAN OLARAK GELECEĞİM
“Başbakan Kemal” sloganlarıyla karşılanan Kılıçdaroğlu, “İnşallah Isparta’ya bir sonraki geldiğimde başbakan olarak geleceğim. Tabi ki bu sizin sayeniz de olacak Hep beraber yeni bir Türkiye inşaa edeceğiz” ifadelerini kullandı.

DEMİREL’İ KİMSE YUHALATAMAZ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Isparta Cumhuriyet Meydanı’nda 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’i yuhalattığını hatırlatan Kemal Kılıçdaroğlu, “Isparta’nın Türkiye bakımından önemi oldukça büyük. Isparta önemli bir devlet adamı yetiştirdi. Süleyman Demirel gibi bir büyüğümüzü yetiştirdi. Onun bir sözü vardır. Yürüyerek kaldırımlar aşılmaz. Bizde onun bu sözüyle hareket ediyoruz. Onun hiçbir konu da kendimi üstün görmedik. Süleyman Demirel Cumhurbaşkanlığı döneminde Türkiye için çok çalıştı. Ancak Isparta’ya başbakan olan bir zad geldi. Bu meydan da Süleyman Demirel’i yuhalattı. Onu kınıyorum. Bu ülkeye Cumhurbaşkanlığı yapmış birisine kimse yuh çektiremez” şeklinde konuştu.



ONLAR SADECE HARAM PARA YEMESİNİ BİLİRLER
Kılıçdaroğlu, “Ayın 30’u geliyor. Çok şey kaybediyorlar. Twitter’i kaldırıyorlar. Ama unuttukları bir şey var. Onu beceremezler, yasaklayamazlar. Onlar sadece haram parayla beslenmesini bilirler. Onlar tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemesini bilirler. Onlar da insan sevgisi yok. Çocuklarımız öldürüldü. Ona bile üzülmediler. Sen nasıl bir insansın. Önce bunun cevabını ver” dedi.



ONLAR ÇALIYOR SİZ CEFA ÇEKİYORSUNUZ
Hükümetin ekonomi politikalarını da eleştiren CHP Lideri, “Dünyanın en pahalı mazotunu çiftçiye satıyorlar. Gürcistan’da mazot 2 TL Türkiye de 5 TL. Buradan çiftçi kardeşlerime sesleniyorum. Ayın 30’un da sandığa giderken bu ülke bana mazotu neden 5 TL ye satıyor diye kendinize bir sorun. Bunun cevabı çok basit. Onlar çalıyorlar. Siz cefa çekiyorsunuz. Huzur içinde yeni bir Türkiye yaratmak için sizlerin desteği gerekiyor. Ayrıca esnaf 12 yılda çok kan kaybetti. Esnaf kazanırsa vergisini adam gibi öder. Esnaf emekli olur. Ama emekli maaşıyla geçinemez. İşine devam eder ama sosyal güvenlik primi olarak yüzde 15 kesilir. Bir de sosyal güvenlik prim borcunu ödemeyenler de sağlık güvencesi vermiyor. Ama biz iktidara geldiğimiz zaman, ister prim borcu olsun ya da olmasın sağlık hizmeti vermeyi biz namus borcu olarak görüyoruz. Emekliler aylık aldığın para yetmiyor diyorsan, intibak yasası bize yaranmadı diyorsan sandığa gideceksin. Size para yok. Neden yok? Çünkü Başbakan götürüyor, bakanlar götürüyor. Çocukları götürüyor. 10 milyon emekli var. Emeklilerimiz de 30 Mart günü ellerini vicdanlarına koyarak oylarını kullanacaklardır. Bundan eminim” ifadelerini kullandı.



SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ ONLARI KORKUTUYOR
Twitter’a erişimin engellenmesini eleştiren Kılıçdaroğlu, “Size yasak getiren, düşüncelerinizi 140 karakterle Twitler yazıyorsunuz. Onlar korkak olurlar ve sizin düşünceleriniz onları çok korkutuyor. Siz düşüncelerinizi en güzel bir şekilde kullanmak istiyorsanız adres 6 oktur. Bizim düşüncemiz de vizyonumuz da yasak yoktur” dedi.

Konuşmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a seslenen Kılıçdaroğlu, “Başbakan sana sesleniyorum. Ne kadar para istiyorsan kampanya açacağım. Sana o parayı vereceğim yeter ki düş bu milletin yakasından” diye konuştu.



BU TELEFON KONUŞMALARINI PARALEL DEVLET Mİ YAPTIRDI?
Hükümet ve Gülen cemaati arasındaki tartışmalara da göndermede bulunan Kılıçdaroğlu, “Milyonlarca parayı o kasalara paralel devlet mi koydu. 700 bin TL’lik saati paralel devlet mi taktı. Erdoğan’ın oğlu Bilal ile telefon konuşmalarını paralel devlet mi yaptırdı. Sadece onların değil, bakanların oğullarıyla olan para konuşmalarını paralel devlet mi yaptırdı. Bu telefon konuşmalarının örneği, İç İşleri Bakanı Muammer Güler’le oğlunun konuşmasıdır. Bu konuşma şöyle geçiyor. İç İşleri Bakanı Muammer Güler, oğlunu arıyor. Oğlu baba evi polisler bastı diyor. Telefon konuşmasında Muammer Güler oğluna kasada kaç para var diye soruyor. Oğlu da kasada 1 milyon lira var diyor. Buradan sesleniyorum. Peki bu telefon konuşmasını paralel devlet mi yaptırdı” dedi.



REZA ZARRAB 4 BAKANI SATIN ALMIŞ
Reza Zarrab’ın 4 bakan satın aldığını iddia eden Kılıçdaroğlu, “Reza Zarrab Muammer Güler’e telefon açıyor. Beni takip ediyorlar mı diyor. Muammer Güler de araştırdım. Takip etmiyorlar diyor. Ayrıca 18 Nisan 2013 tarihinde MİT, başbakanın önüne 3 dosya koyuyor. Bir de uyarı yapıyor. Bazı kişilerin Reza Zarrab ile görüştükleri belirlenirse ülke zor duruma girer diyor. Peki bu ne demek oluyor. Söyleyeyim. Reza Zarrab 4 bakanı satın almıştır. Devletin vicdanı harekete geçmiştir” şeklinde konuştu.

FEZLEKE RAKAMLARI İNANILMAZ
TBMM gündemine gelen fezlekeler hakkında da çarpıcı ifadeler kulanan Kılıçdaroğlu, fezlekede adı geçen bakanların ne kadar rüşvet aldıklarına dair iddialarda bulundu. Kılıçdaroğlu, “Şimdi fezleke rakamlarını söyleyeceğim. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan 52 milyon TL rüşvet almış, İç İşleri Bakanı Muammer Güler 10 seferde 10 milyon dolar rüşvet almış ve Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış 3 seferde 1.5 milyon dolar rüşvet almış. Tabi Egemen Bağış’ı biliyorsunuz. Bakara suresiyle dalga geçen bir kişi. Her cuma günü Google’den bir hadis indirip paylaşmasını bilir. Ama tabi devlet içerisinde yaptıkları hırsızlıklar, yolsuzluklar ortaya çıkınca, sesi soluğu çıkmıyor. Bu kirliliğe tahammül edemeyiz. Temiz bir siyaset gelmesi lazım” dedi.



HER KONU DA HESAP VERİRİZ, VERECEĞİZ
Konuşmasında AK Parti seçmenine de seslenen Kılıçdaroğlu, “Sizler saygı değer yurttaşlarsınız. Kimseyi onlara oy verdi diye hor görmedik. Ama 17 Aralık’ta bir gerçek ortaya çıktı. Yolsuzluklar, hırsızlıklar gün yüzüne çıktı. 30 martta elinizi vicdanınıza koyun. Her konuda hesap veren bir Türkiye yaratacağız. Ben bu ülkenin sağ duyusuna güveniyorum. Bu ülkeyi beraber yöneteceğiz” diye konuştu.

12 YILDIR ISPARTA’YA NE YAPTIN
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, AK Parti hükümetinin 12 yıldır Isparta’ya hiçbir şey yapmadığını ileri sürerek “12 yıldır ne yaptın Isparta’ya. Yaptığın hiçbir şey yok . Onun işi oğlu Bilal’le para çalmaktır. Oyunuzu helalden mi haramdan mı kullanacaksınız. Yolsuzlara ortak olmayın, kul hakkı yiyenlere ortak olmayın. Oyunuzu 6 oka basın” dedi.



DEVLETİ KURAN PARTİ DEVLETİ NASIL YÖNETEMEZ
Kılıçdaroğlu, “Diyorlar ki CHP gelirse ülkeyi yönetemez. Devleti kuran parti devleti nasıl yönetemez. Devleti biz kurduk. Bu olacak bir şey değil. Ama şu doğru. Onlar gibi yönetemeyiz çalamayız, utanırız. Yolsuzluk hırsızlık yapamayız. Dünyanın hiçbir yerinde bir başbakan için hırsız denmemiştir. Ama bizimki çalıyor, hırsızlık yapıyor” diye konuştu.

ISPARTA’DA TARİH YAZACAĞIZ
Konuşması sık sık “Başbakan Kemal, Hırsız Var, Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” gibi sloganlarla kesilen CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Isparta’da bir tarih yazacağız. Yaşamını eğitime vermiş. Binlerce öğrenci yetiştirmiş. Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum felsefesiyle hareket etmiş. Hoca diyor ki, sizin oylarınızla belediye başkanlığına oturacağım. Ispartaya hizmet etmeyi onurl8 bir görev kabul ediyor. Bir akademisyenin Isparta’ya belediye başkan olması bizi çok sevindirir” dedi.



ISPARTA’YI GÖNÜL KENTİ YAPACAĞIZ
Konuşmasının sonunda Isparta Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı’yı kürsüye davet eden Kılıçdaroğlu, Çakmakçı’ya da söz verdi. Çakmakçı, kısa konuşmasında “Hizmet edeceğiz, hesap vereceğiz ve zenginleştireceğiz. Isparta’yı bir gönül kenti, bir gül kenti yapacağız” dedi.

ADAYLAR ISPARTALILARI SELAMLADI
Kılıçdaroğlu, “Şimdi Lütfü hocamı sizlere sizleri de Allah’a emanet ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı. Konuşmanın ardından CHP Belediye başkan adayları tek tek kürsüye çağrılarak Ispartalıları selamladı.



MİTNİGDEN DETAYLAR

*CHP Lideri Kılıçdaroğlu Isparta ile birlikte dün 3 miting gerçekleştirdi.

*Daha önceden saat 13:00’de başlayacağı belirtilen miting saat 15:00’e doğru başladı.

*Kılıçdaroğlu Isparta’ya yaklaşık 2 saat rötarlı geldi.

*Polisin yoğun güvenlik önlemleri dikkatlerden kaçmadı. Çok sayıda Özel Harekat
Polisi binaların çatılarında güvenlik önlemi aldı.

*Miting alanına gelen vatandaşlar tek tek üzerleri aranarak miting alanına alındı.

*Mitingde kadınların oranının yüksek olması dikkat çekti.

*Mitinge katılan vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları, parti flamaları, Atatürk posterleri ve dövizler taşıdı.

*Bazı vatandaşların CHP flamalarının ucuna dolar iliştirmeleri dikkat çekti.

*Vatandaşların taşıdıkları dövizlerde yolsuzluk vurguları ön plana çıktı.

*Mitingi çok sayıda basın mensubu takip etti.

*Mitinge CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner’in yanı sıra çeşitli illerden de milletvekilleri katıldı.

*Miting alanında CHP seçim şarkılarının yanı sıra Edip Akbayram, Onur Akın gibi sanatçıların parçalarıyla da katılımcıların coşkusu artırıldı.


























Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum