30 Mart’ta ‘Uzun Adam’a Tasdikname Verelim

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, yerel seçim çalışmaları kapsamında geldiği Isparta’da Başbakan Erdoğan’a karne verdi. Yabancı Dil hariç tüm derslerden sıfır veren İnce, “30 Mart’ta ‘uzun adam’ın tasdiknamesini vereceğiz” dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Mart 2014 20:41
30 Mart’ta ‘Uzun Adam’a Tasdikname Verelim

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Muharrem İnce, partisinin yerel seçim çalışmaları kapsamında Isparta’ya geldi. CHP Seçim Bürosu önünde kalabalık bir partili grup ve vatandaşlar tarafından karşılanan İnce yaptığı konuşmada hükümete yüklendi.

HÜKÜMETİ ISPARTALILARA ŞİKAYET ETTİ
Grup Başkanvekili İnce konuşmasına “Vicdanı şımarık, cüzdanı kabarık ampulcülere ders verecek misiniz?” diye sorarak başladı. CHP’nin 30 Mart’ta Isparta’da birinci parti olarak belediyeyi alacağını iddia eden İnce hükümeti Ispartalılara şikayet etti.



BEN ÇOCUKKEN PARA ÜSTÜYLE SAKIZ ALIRDIK
İnce, “Bu memleketin soyulduğunu, devletin parasının yandaşlar tarafından paylaşıldığını bilmeyen var mı? Ben çocukken para üstüyle sakız alırdık. Bunlar villa alıyor ama hala sıfırlayamıyor. Ona rağmen 30 milyon avro kalıyor. Ben diyordum ki, bunlar eşek yüküyle devleti soyuyor. Yanılmışım; bunlar kamyon yüküyle devleti soymuşlar” diye konuştu.



HAKİM ALEVİ Mİ BİLMEM AMA ADAMMIŞ
Başbakan Erdoğan’ın gündeme düşen telefon kayıtlarına da değinen İnce, “Telefon görüşmelerinde adalete, yargıya ayar vermeye çalışıyorlar. Hakim aleviydi muhabbetleri yapıyorlar. Hakim Alevi mi bilmem ama adammış, ona teslim olmamış. Sonra da çıkmış montaj montaj diye bağırıyor” ifadelerini kullandı.

HARAMA EL SÜRMEMİŞ PARA MAKİNESİ İLE SAYMIŞLAR
Mizahi ifadelerle hükümeti eleştiren CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, “Bunlar gerçekten iyi Müslümanmış. Müslüman adam harama el sürmez. Bunlarda harama el sürmemiş. Para sayma makineleri kullanmış” diye konuştu.



BİZİM ÇOCUKLARA TOMAYLA SU
ONLARIN ÇOCUKLARINA TOMARLA PARA
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, “30 Mart’tan sonra bunlara yüce divan yolu göründü. Bunlar bizim çocuklarımıza TOMA’larla su sıkıyor, gaz sıkıyor, kendi çocukları tomarlarla para götürüyor” şeklinde konuştu.

ÖLÜLERİMİZİ AYRIŞTIRIRSAK ÜLKE BÖLÜNÜR
Son günlerde yaşanan olaylara da değinen İnce, “Burakcan bu ülkenin evladı, Berkin de bu ülkenin evladı, Tunceli’deki polis de bu ülkenin evladı. Ama vicdansız herif; sen Berkein’in ailesine başsağlığı bile dilemedin. Ölülerimizi ayrıştırırsak, çocuklarımızı ayrıştırırsak bu ülkeyi böleriz” dedi.



SAF ADAMDAN BAŞBAKAN OLUR MU?
Hükümet ile Fethullah Gülen cemaati arasındaki tartışmalara da dikkat çeken İnce, “Daha düne kadar ne istedilerse vermedik mi? Diyordun. Ne diyorsun şimdi, safmışız… Soruyorum size gelse birisi ben sizin kızınızı istiyorum ama safım dese ona kız verir misiniz? Vermezsiniz değil mi? Saf adamdan başbakan olur mu? Saf adama oy verilir mi?” dedi.

İnce, “Cemaatte bu ülkenin insanları onlar seni kandırdılarsa Putin, Obana kim bilir sana neler yapmıştır” ifadelerini kullandı.



BAŞBAKAN’A KARNE: HEPSİ SIFIR YABANCI DİL 1
Hükümetin Türk olan her şeye düşmanlık beslediğini ileri süren CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Isparta’dan Başbakan Erdoğan’a bir karne verdi. İnce, “Şimdi bu uzun adama bir karne vereceğim. Matematik:0 çünkü bu uzun adam paralelin ne demek olduğunu bilmiyor. Paralel birbirini kesmeyen iki çizgidir. Sizin yolunuz zaten 12 yıldır cemaatle kesişmiş. Beden Eğitimi:0 Beygire binemedi uzun adam, düştü. Müzik:0 dombrayı bile çaldılar. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi:0 Kul hakkı yedi. Tarih:0 Coğrafya:0 Çanakkale’yi bile bilmiyor bunlar. Türkçe:0 CHP diyemiyor, inatla cehape diyor. Yabancı Dil:1 Bakın burada hakkını verdim. Van Minut demeyi iyi kötü becerebiliyor. Şimdi bizim zamanımızda bu kadar sıfırı olana tasdikname verirlerdi. 30 Mart’ta uzun adama tasdiknamesini vereceğiz” diye konuştu.



HIRSIZ EVLAT OLACAĞINA...
Başbakan Erdoğan’ın Devlet Bahçeli’yi hedef alan ‘Çocuğu yok’ ifadelerini de kınayan İnce, “Ayıp bir şey. Bunlar meydanlarda konuşulacak şeyler mi? Adamın hırsız evladı olacağına olmasın daha iyi” dedi.

BUNLARDA HER NUMARA VAR
Hükümeti ayakkabı mağazasına benzeten CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, “Bunlar ayakkabı mağazası gibi. Her numara var. Sadece 2 şey yok bunlarda bir adam olamıyorlar, bir de Atatürkçü olamıyorlar” diye konuştu.



DİKTATÖRLER MİZAHTAN KORKAR
Konuşmasında gençlere de seslenen İnce, “Bunların istedikleri tek bir şey var. Şiddet. Şiddet olursa, bunların hoşuna gider. Sakın ha… şiddete baş vurmayın. Diktatörlerin en çok korktuğu şey nedir biliyor musunuz? Mizahtır. İşte sizde bunlarla mizah yoluyla mücadele edin. Kafaya alın bunları” dedi.



BİLAL KÜÇÜK OLSAYDI…
Başbakan Erdoğan’a oğlu Bilal üzerinden de yüklenen İnce, “Bilal küçük olsaydı onu cami avlusuna bırakırdı. Ömrünü yedi başbakanın. 7 dakikada anlayamadı paraları nasıl sıfırlayacağını” ifadelerini kullandı.










Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum