31 Aileye 124 Baş Gebe Düve Dağıtıldı

Senirkent'te Süt Sığırı Yetiştiriciliği Projesi kapsamında her bir aileye 4'er baş olmak üzere 31 aileye toplam 124 baş Simental Irkı gebe düve dağıtımı yapıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Nisan 2014 16:48
31 Aileye 124 Baş Gebe Düve Dağıtıldı

Senirkent S.S. Ortayazı Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi kapsamında uygulamakta olduğu Süt Sığırı Yetiştiriciliği Projesi ile her bir aileye 4'er baş olmak üzere 31 aileye toplam 124 baş Simental Irkı gebe düve dağıtımı yapıldı.

Senirkent İlçesi Ortayazı Köyü’nde düzenlenen törene Vali Yardımcısı Tahir Demir, Senirkent Kaymakamı Mehmet Sayın, Aksu Kaymakamı Lokman Önder, Atabey Kaymakamı Ömer Faruk Çelik, Gönen Kaymakamı Adem Uslu, Senirkent Belediye Başkanı Erol Civelek, İl Müdürü Cenk Şölen ve çok sayıda davetli ile köy halkı katıldı.

Proje için toplam 1.081.355,00 TL. kredi kullandırılmış olup, bu tutar proje faydalanıcısı olan ortaklar tarafından ilk iki yılı ödemesiz olmak üzere 5.813 TL’lik taksitler halinde sekiz yılda ve faizsiz olarak geri ödenecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.