32 Proje Görücüye Çıktı

4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı Destekleme Programı kapsamında 32 proje görücüye çıktı.

Yayınlanma:
32 Proje Görücüye Çıktı

Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan Eğitimde İşbirliği Protokolü kapsamında bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı Destekleme Programı açıldı.

Nazmiye Demirel Ortaokulu da bu doğrultuda Bilim Fuarı Sergisi hazırladı. Fen ve teknoloji öğretmenlerinin rehberliğinde öğrencilerin öğretim programları çerçevesinde kendi ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri 32 proje dün görücüye çıktı. Sergiye; Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Eren, Emniyet Müdürü Mehmet Or, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Osman Aydın, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Hüseyin Ergin, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mevlüt Avcu, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Murat Gevrek ve çok sayıda davetli katıldı.

Düzenlenen sergi hakkında kısa bir bilgi veren Nazmiye Demirel Ortaokulu Müdürü Hüseyin Özçoban, amaçlarının; Gerçek hayattaki soru ve sorunlara çözüm bulunmasında bilimin ve bilimsel çalışmaların öneminin öğrenciler tarafından uygulayarak ve yaşayarak öğrenmelerini sağlamak olduğunu söyledi. Öte yandan okullarının başarı değerlendirmesinde her yıl ilk 3’te yer aldıklarını ifade eden Özçoban, “En son eğitim-öğretim yılının (2011-2012) genel başarı değerlendirmesini istatistiksel dökümünü yaparsak; İlimizin Orta Öğretim Başarı Puanı ortalaması 341.024 iken, okulumuz 405.120 ortalaması ile il ortalamasını büyük oranda geride bırakmıştır. 2012 yılında mezun öğrenci sayımız 146 idi ve bu öğrencilerden; 16 öğrencimiz Fen Liselerine, 21 öğrencimiz Anadolu Öğretmen Liselerine, 84 öğrencimiz Anadolu Liselerine, 21 öğrencimiz Meslek Liselerine, 4 öğrencimiz düz liseye yerleştirilmiştir.

Sportif Etkinliklerde (2012-2013) ise Küçük erkek basketbol takımı il ikinciliği, Küçük kız basketbol takımı il ikinciliği, Yıldız kız basketbol takımı il birinciliği, Yıldız erkek basketbol takımı il üçüncülüğü, Küçük erkek futbol takımı il dördüncülüğü, Küçük erkek badminton takımı il ikinciliği, Yıldız kız badminton takımı il ikinciliği, Yıldızlar ligi kız badminton takımı il birinciliği, Atletizm ferdi birincilik, Jimnastik ferdi birincilik ve üçüncülük
Yüzmede birincilik, ikincilik ve üçüncülük elde etmiştir.

Öte yandan Fen ve Matematik Bilimlerinde (2012-2013) ALFEMYA 5. sınıflarda 1 altın, 2 gümüş, 3 bronz madalya, ALFEMYA 8. sınıflarda 2 altın, 1 gümüş, 1 bronz madalya, "4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı"na 32 proje ile katılım gerçekleştirilmiştir” dedi.

Okul Müdürü Özçoban’ın konuşmasının ardından protokol üyeleri öğrencilerin hazırladığı projeleri bir bir gezerek bilgi aldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.