35 İşçinin Alınacağı DSİ'ye 535 Kişi Başvurdu

Devlet Su İşleri 18. Bölge Müdürlüğü bünyesinde Isparta'da alınacak 35 daimi işçi kadrosu için 535 kişi başvurdu. DSİ tarafından 20 yıl sonra daimi işçi alınacağı duyurusu işsizleri umutlandırdı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Mart 2013 10:05
35 İşçinin Alınacağı DSİ'ye 535 Kişi Başvurdu

Isparta, Afyon ve Burdur'un bağlı olduğu 18. Bölge Müdürlüğü'ne çeşitli birimlerde görevlendirilmek üzere toplam 91 işçi kontenjanı verildi.

TESİŞ Şube Başkanı Osman Korkmaz, alımlarla ilgili son süreci değerlendirdi. Burdur'a 12, Isparta'ya 35, Afyonkarahisar'a 44 işçi kontenjanı verildiği kaydeden Korkmaz, 5 Nisan tarihine kadar alımların gerçeklemesini beklediklerini söyledi.

Isparta'ya verilen 35 kontenjan için 1500 kişinin başvuru yaptığını ancak değerlendirme sonucu 535 başvurunun gerekli şartları taşıdığını ifade eden Korkmaz, KPSS puanına göre yapılan değerlendirme sonucu 102 kişinin mülakata çağrılacağını iletti.

20 yıl sonra DSİ'ye ilk kez işçi alımı yapılacak olmasından dolayı mutlu olduklarını belirten Korkmaz, "Gerçekten hak eden, tecrübeli, bilgi sahibi adayların işe alınması arzumuzdur. Muhakkak Isparta'da işsizlik büyük bir sorun. İnşallah hak edenler alınır" dedi.

Mülakata çağrılan adayların 20-22 Mart tarihleri arasında evraklarını bizzat kuruma getirmeleri uyarısında bulunan Korkmaz, sonraki süreçte mülakatların başlayacağını açıkladı. Korkmaz, mülakatta adaylara sözlü soru yanı sıra, uygulamalı sınav yaptırılacağını da sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.