35 Yıl Önce Ölenler Anıldı

19 Eylül 1976 tarihinde İstanbul-Antalya seferini yaparken Isparta Karatepe`de düşen uçakta yaşamını yitiren İtalyan vatandaşları, kazanın 35. yıldönümünde düzenlenen törenle anıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Eylül 2011 15:31
35 Yıl Önce Ölenler Anıldı

Isparta Asri Mezarlığı`ndaki anma törenine Antalya`nın İtalya Fahri Konsolosu Özden Berhayat, Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Şanlıtürk ve belediye yetkilileri katıldı. Konsolos Berhayat ve Başkan Yardımcısı Şanlıtürk, İtalya devleti ve belediyenin işbirliğiyle bir anıt mezar yapılması için görüş birliğine vardı.

Kazada hayatını kaybeden ve çeşitli nedenlerle cenazeleri İtalya`ya gönderilemeyen Giulia Baudino, Giorgio Buttina, Bruno Cappa, Cecilia Cappa, Attilia Cocoia, Ilio Costantini, Roberto Guidi, Anna Indelicati, Nadia Lanoro, Maria Martini, Bruna Poggiali, Tito Poggiali, Antonio Rosso, İvana Stirinati, Margherita Tratita, Guglielma Valisi, Mario Zorzi ve Corrado del Pozzo`nın adlarının yazılı olduğu mermere Türk ve İtalyan bayrakları bırakıldı.

Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Şanlıtürk, THY Boeing 727 uçağında bulunan 11 mürettebat ve 143 yolcunun hayatını kaybettiği kazanın acısını 35 yıldır yüreklerinde hissettiklerini söyledi.
 
Şanlıtürk, "İtalyan Konsolosluğumuzla mezar yerini düzenleme çalışmasına gireceğiz burada. Hayatını kaybedenlere Allah`tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Kazada hayatını kaybeden yabancılar da bizim topraklarımızda yatıyorlar. Ulu önderimizin Çanakkale Savaşı`nda ölen yabancılar için söylediği gibi ülkemizde yaşamını yitirmiş insanlar bizim evlatlarımızdır. Onların anneleri de rahat uyusun. Burada, Müslüman mezarlığında neler yapılıyorsa; ot temizliği, ağaçların sulanması, mezarların bakımı bunların tamamı yabancılar mezarlığı için de yapılıyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.