35 Yıldır Hiç Görmediği Kızını Arıyor (Video)

Isparta'da yaşayan Ayşe Koçaslan, 35 yıldır hiç görmediği kızını arıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Nisan 2014 13:51
35 Yıldır Hiç Görmediği Kızını Arıyor (Video)

DİLEKÇEYE VERİLEN CEVAP ŞOK ETTİ

Ayşe Koçaslan Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde yaptığı doğumla kız çocuk dünyaya getirdi Ancak eşi ve hemşireler kendisine kızının öldüğünü söyledi.. Aradan geçen 35 yıldan sonra Koçaslan komşusuyla birlikte hastane arşivine dilekçe verdi. Gelen cevap yazısındaysa Koçaslan'ı şok eden anne ve kızın hastaneden sağlıklı şekilde taburcu edildiği yazıyordu.

EŞİM EVLATLIK VERMİŞ OLABİLİR

Kendisine öldü denilen kızından önce de 3 kız evladı dünyaya getirdiğini belirten Anne Koçaslan, eşinin kız çocuk istemediğini, kendisine bu nedenle kötü davrandığını ve hatta 'Erkek çocuk doğuracak bir kadınla evleneceğim' dediğini iddia etti. Koçaslan, eşinin bu nedenle son çocukları olan ve öldü denilen kızının eşi tarafından başkasına verilebileceği ihtimali üzerinde duruyor

ATV ekranlarında ‘Müge Anlı ile Tatlı Sert’ programını izleyen Ispartalı seyirciler Ayşe Koçaslan'ın anlattıkları karşısında şok oldular. Canlı yayına katılan Koçaslan, 1979 yılında doğurduğu kız çocuğunun kendisine “Öldü” denildiğini ancak yaptığı araştırma sonrası belgeli bir şekilde kızının yaşadığını öğrendiğini söyledi. Koçaslan kızını sadece doğumdan hemen sonra hemşireler tarafından temizlenirken bir kere gördüğünü söyledi.

HERŞEY İZLEDİĞİ BİR PROGRAMLA BAŞLADI

Koçaslan, yıllar önce bir tv programında 3 ablası ve annesini arayan, babasının vurulmuş olduğunu söyleyen İnci isimli bir bayanının anlattıklarından sonra 'Acaba benim kızım olabilir mi?' düşüncesine kapıldı.

RÜYA İLE BAŞLAYAN ARAYIŞ

Bu olayın üzerinden geçen 1 yılın ardından Ayşe Koçaslan bir rüya gördü. Rüyasında sırtı dönük bir kız çocuğunun kendisini çağırdığını gören Koçaslan bu rüyayı komşusuyla ve diğer üç kızıyla paylaştı.

DİLEKÇEYLE BAŞVURDU

Rüyayı anlattığı komşusunu Doğumevi Hastanesinde ziyarete giden Koçaslan'a komşusu daha önce kendisine anlattığı rüya ile tv programını hatırlattı ve hastane arşivlerine bakmayı önerdi. Bunun üzerine dilekçeyle başvuruda bulunan Koçaslan, dilekçesine gelen cevap karşısında şok oldu.

“ANNE VE KIZI ŞİFA İLE TABURCU OLMUŞTUR!”

Koçaslan, kendine gelen yanıtta “Arşiv kayıtları incelenmiş olup anne Ayşe Koçaslan, 26.04.1979 yılında saat 20.45'te normal doğumla 2800 gr ağırlığında canlı bir kız çocuğu dünyaya getirmiş ve 4 gün sonra Anne Ayşe Koçaslan ile bebek Makbule Koçaslan hastanemizden şifa ile taburcu edilmiştir” yazdığını iafde etti. Bu cevap karşısında şoka uğradığını ve kendine bebeğin öldüğü söylendiği halde hastane kayıtlarında bebeğin şifa ile taburcu edildiği öğrenen Koçaslan, “Ölen bebek 4 gün sonra annesiyle taburcu edildiği söyleniyor. Dilekçeye gelen cevap çocuğun yaşadığını gösterir ciddi bir belgedir" dedi

EŞİME İNANDIM

Öte yandan o dönemde yaşadıklarını anlatmaya devam eden Koçaslan, “Bana bebeğim öldü dedikten sonra eşimi vurdular! Şüphelerim var. Eşim bana sürekli ‘Kız doğuruyorsun’ diye eziyet ediyordu. Ben eşim tarafından çocuğumun başkasına verildiğini tahmin ediyorum. Hemşireyle de anlaşma yapmış olabilir. Çünkü eşim de hemşire de bana çocuğumun öldüğünü söyledi. Ben çocuğumu hiç görmedim ve eşim bana cenazeyi Doğumevi’nin defnedeceğini söyledi ve bebeğimi bana vermediler. Ben de inandım” dedi.

“ÇOCUĞUMUN YAŞADIĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

Hikâyesini anlattıktan sonra çocuğunun yaşadığını düşündüğünü idida eden Koçaslan, “ Belgeler doğruysa çocuğumun hayatta olduğunu düşünüyorum. Ben o zaman köyde yaşıyordum. Bana böyle dedikleri için inandım. Ancak 35 yıl sonra aklıma takılıp araştırınca bu belgelerle karşılaştım ve şok oldum” diye konuştu. Son olarak eşi Musa Koçaslan’ın kendisine sürekli “Erkek doğuracak bayan alacağım” dediğini öne süren anne Koçaslan, “Ayrıca sürekli eziyet ederdi. O dönemde eşim öldüğü için bilgi de alamadım” dedi.

MÜGE ANLI’DAN ÇAĞRI

Programın sonunda ise Müge Anlı 26 Nisan 1979 tarihini bilen, hatırlayan, hastanede çalışan ya da o tarihte bebek dünyaya getiren hanımefendilere seslenerek “Bizlere lütfen ulaşın. Ayşe Hanım çocuğunun evlatlık verildiğini düşünüyor” dedi.


Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum