353 Konutluk Sosyal Konut Hamlesine Vatandaş Akın Etti

353 Konutluk Sosyal Konut Hamlesine Vatandaş Akın Etti

Yayınlanma:
353 Konutluk Sosyal Konut Hamlesine Vatandaş Akın Etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen hafta açıkladığı TOKİ’nin 67 ilde 140 proje ile başlattığı 50 bin konutluk sosyal konut hamlesine Isparta’dan büyük talep var. Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şubesi Başkanı Abdülkadir Ersal, bu konuda her gün yüzlerce emeklinin kendilerine gelerek danıştığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 67 ilde 50 bin konut açıklamasının detayları belli oldu. 50 bin konuttan 353 tanesi Isparta’ya yapılacak. Isparta’ya inşa edilecek. TOKİ konutlarının 53’ü Keçiborlu İlçesi Senir Kasabası’na 300 adeti de merkez Çünür Mahallesi’nde olacak. Senir’e yapılacak konutların ön başvuruları Ziraat Bankası’na, merkeze yapılacak konutların başvuruları ise Halk Bankası’na yapılıyor.

ERSAL; “DERNEĞİMİZE HER GÜN YÜZLERCE ÜYEMİZ GELİYOR”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen hafta ‘67 ilde 50 bin konut inşa edeceğiz’ açıklamasının ardından, 15 yıldır sosyal konut yapılmayan Isparta merkezde ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar önce çeşitli kurum ve kuruluşlara ardından bankaya hücum ediyor. Bunlardan birisi de Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şubesi. Toplu Konut yapımı konusunda geçtiğimiz yıllarda üyelerden talep aldıklarını ve bunun takipçisi olmaya devam ettiklerini ifade eden Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şubesi Başkanı Abdülkadir Ersal, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Bilindiği gibi, Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada içinde Isparta’nın da bulunduğu 67 ilde 50 bin konut yapılacağını açıklamıştı. Yaptığımız araştırmada bu 50 bin konuttan 353 tanesinin Isparta’ya yapılacağını belirledik. Buna göre 50 bin konuttan 353’ü Isparta’ya inşa edilecek.
Bu açıklamanın üzerine Isparta’da da binlerce vatandaş konut için girişimlere başladı. Bize de bu konuda her gün yüzlerce emekli üyemiz geliyor ve durum hakkında bilgi alıyor. Biz de kendilerini bilgilendiriyoruz.

“BAŞVURULARDA ÖNCELİK TÜRK VATANDAŞI OLMAK”
Bilindiği gibi, bu konudaki başvurular Ziraat Bankası ve Halk Bankasına yapılıyor. Tabiki her konuda olduğu gibi konut alacaklarda da aranan şartlar var. Öncelikle Türk vatandaşı olmak ve il sınırları içinde en az bir yıl ikamet etmek. 2+1 konutlar için 25 yaşını, 3+1 konutlar için de 18 yaşını doldurmuş olmak. 2+1 konutlar için en fazla hane halkı gelirin 4 bin 500 TL'yi geçmemesi. Müracaat sırasında 2+1 konutlar için 500 TL, 3+1 konutlar için bin TL ön kayıt parası alınıyor. Dolayısıyla, talep toplama işlemleri bankalar tarafından yapılıyor. Vatandaşların TOKİ'ye değil, doğrudan Ziraat ve Halk Bankası şubelerine müracaat etmeleri gerekiyor” dedi.

“ISPARTA’DA VATANDAŞLAR BÜYÜK İLGİ GÖSTERİYOR”
6 Mart’ta taleplerin toplanmaya başladığı konutlarla ilgili bilgi almak ve şehirlerindeki projelere talep oluşturmak isteyen vatandaşların Isparta’da da bu konuya büyük ilgi gösterdiklerini vurgulayan Başkan Ersal; “Vatandaşlarımızın yoğun talep gösterdiği konutların yüzde 64’ün alt gelir grubu için hayata geçirilen 2+1 konutlar oluşturuyor. Kalan yüzde 36’sı ise orta gelir grubuna hitap eden 3+1 konutlardan meydana geliyor. 3 yıl içinde hak sahiplerine teslim edilmesi planlanan konutlar, yatay mimari esas alınarak hayat bulacak.

KİM? NE ZAMAN BAŞVURUSUNU YAPACAK?
Şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimleri 15 – 19 Nisan, en az yüzde 40 engelliler 8 – 12 Nisan, emekliler 25 Mart-5 Nisan, diğer başvuruların ise 6-22 Mart tarihleri olmak üzere taleplerin alınması 4 ayrı gruba ayrılsa da banka şubeleri yoğunluktan payını alıyor. Bilgi almak için ise emekliler Derneğin yolunu tutuyor. Vatandaşlarımız başvuru için talep toplama işlemlerini yapan Ziraat ve Halk Bankası şubelerine giderek, 2+1 konutlar için 500 lira, 3+1 konutlar için bin lira ön kayıt ödemesi yapması gerekiyor. Başvuru sahipleri arasında TOKİ tarafından ilan edilecek tarihte ‘hak sahibi belirleme’ kurası çekilecek. Kura sonucunda ev sahibi olanlardan peşinat tahsil edilecek, taksit ödemeleri ev teslimini takip eden ayda başlayacak. Kura sonucunda ev sahibi olamayanlar başvuru ücretlerini aynı banka şubesinden geri alabilecek” dedi.

“KONUTLAR SENİR VE ÇÜNÜR’DE YAPILACAK”
Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şubesi Başkanı Abdülkadir Ersal, sosyal konut hamlesiyle Isparta’da 2 projede toplam 353 konut inşa edileceğini yineleyerek, bunların Keçiborlu İlçesi Senir Kasabası ve merkez Çünür Mahallesi’nde yapılacağını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum