36 Kişinin Soruşturulmasına İzin Verilmedi

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ile bazı belediye görevlileri ve Belediye Meclis Üyelerinin soruşturulduğu şirketlere para aktarımı konusunda içişleri Bakanlığı kararını açıklandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Kasım 2011 13:08
36 Kişinin Soruşturulmasına İzin Verilmedi

Müfettişlerin yaptığı inceleme sonrasında BELMAŞ ve ISBAŞ'ta hisse artırımı yapılarak Belediye bütçesinden para aktarılması suç olarak görülmedi. İ

çişleri Bakanı İdris Naim Şahin imzasıyla gönderilen karar yazısında Belediye Başkanı Günaydın, belediye görevlileri ile meclis üyelerinden oluşan 36 kişi hakkında soruşturma izni verilmedi. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, şirketlere para aktarmaya ilişkin karar ve uygulamanın suç olarak görülmediğine dikkat çekti. Isparta Belediyesi'nin sık sık müfettişler tarafından incelendiğini ve sorgulandığını belirten Günaydın, şirketlere para aktarımı konusunun 44. Soruşturma olduğuna dikkat çekti.

44 ayrı soruşturmanın tamamında 'soruşturmaya gerek yoktur' kararı verildiğini açıklayan Günaydın, "Göreve başladığımız günden bu yana Isparta Belediyesi'ne 44 ayrı inceleme ve soruşturma yapıldı. İçişleri Bakanlığı'nca gönderilen müfettişler 44 ayrı konuda soruşturma yaptı. 44 soruşturmayla ilgili de soruşturma izni verilmedi. Soruşturma izni verilmeyen birçok konuyla ilgili şimdi yargı incelemesi yapılıyor.

Bunların da cevabını yüce adalet verecektir. Belediyemiz her konuda hassas ve titizlikle denetleniyor. 44 konunun hiçbirine soruşturma izni verilmedi. Bu durum Belediyemizin çok ciddi performans içerisinde, çok iyi çalıştığını ve her şeyin doğru, dürüst yapıldığını ispatlar. Bu zamana kadar hiçbirini açıklamadım. 44'ncü 'soruşturmaya gerek yoktur' kararında söylüyorum. Belediyemiz şerefli, namuslu ve ciddi bir kuruluştur.

Bu kararlar da tescilimiz oluyor" diye konuştu. Belediye Başkanı Günaydın, eski Belediye Başkanı Hasan Balaman'ın festival harcamalarına ilişkin açıklamalarıyla ilgili de "bu yıl festival yapmadık. Ara vermiş olduk.

Ama önümüzdeki yıl çok güzel bir festival yapacağız. Yaptığımız festival olağanüstü düzeyde idi. Herkes beğendi. Isparta’nın adı Türkiye'ye duyuruldu. Rakamlar da çok ekonomikti" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.