36 Yıl Sonra Gelen Film Gibi Buluşma

Şiddet dolayısıyla eşinden kaçan anne ve yıllardır bulamadığı oğlu kadının yeşil kart başvurusu sayesinde yeniden buluştu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Ocak 2011 17:04
36 Yıl Sonra Gelen Film Gibi Buluşma

Isparta'da yaşayan 60 yaşındaki Kıymet Erkul, eşi Süleyman Erkul'dan gördüğü şiddet nedeniyle 1975 yılında, kızı ile 2 yaşındaki oğlu Hüseyin Erkul'u bırakarak İstanbul'a gitti. Burada kendi ayakları üzerinde duran anne Erkul, bir süre sonra çocuklarını almaya gitti ancak bulamadı.

O tarihten bu yanada kızı ve oğluna hasret bir hayat geçirdi. Baba Süleyman Erkul 2 çocuğunu anneleri bıratıktan sonra çocuk yuvasına verdi. Baba 1981 yılında hayatını kaybetti. Abla, bir aileye evlatlık verilirken, Hüseyin Erkul 15 yaşına kadar yaşadığı yurttan kaçtı ve Manisa'nın Sarıgöl ilçesine yerleşerek çiftçilik yapmaya başladı.

İstanbul'da uzun bir süre yaşayan ve eşinden boşanmayan Kıymet Erkul, Tekirdağ'daki kardeşlerinin yanına yerleşti. 1970 yılındaki Süleyman Erkul ile yaptığı evlilikten sonra hiç kimliğini değiştirmedi ve bekarlık soyadı olan Karaca'yı kullandı. Ancak 15 gün önce kalp rahatsızlığı nedeniyle bypass ameliyat olması gereken Kıymet Erkul, sağlık güvencesi olmadığı için Yeşil Kart başvurusunda bulundu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.