36. Turizm Haftası

Abdullah Kılıç, Isparta'nın yakın gelecekte farklı turist profillerine sahip önemli hareketlerin ve yatırımların yaşanacağı bir bölge olacağını söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Nisan 2012 15:35
36. Turizm Haftası

Isparta Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç, Isparta'nın yakın gelecekte farklı turist profillerine sahip önemli hareketlerin ve yatırımların yaşanacağı bir bölge olacağını belirterek, ''Bölgemiz Göller Bölgesi ekoturizm bölgesi olarak kabul edilmiş ve turizm yönetiminin artık noktasal değil bölgesel hareket edilmesi gerektiği belirtilmiştir'' dedi.

Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç ve sektör temsilcileri, Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Vali Memduh Oğuz'u makamında ziyaret etti. Daha sonra Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nde tören düzenlendi. Burada konuşan Abdullah Kılıç, turizmin 21. yüzyılda ülkeler için sanayi, enerji ve iletişim sektörü kadar önem arz ettiğini kaydetti.

Turizm sektörünün 40'a yakın sektörü tetiklediğini anlatan Kılıç, turizmin ülke ekonomilerinde çok ciddi gelirlere ulaşan, istihdam yaratan, Türkiye'de de her yıl önemi ve değeri anlaşılan bir sektör haline geldiği vurguladı.

Kılıç, Türkiye'nin 31,4 milyon yabancı turistin ziyaret ettiği bir ülke olduğunu hatırlatarak, ''Türkiye, dünyadaki en büyük 20 turizm varış noktası içinde turist girişleri açısından 7'nci, turizm gelirleri açısından ise 9'uncu sırada bulunmaktadır. 2011 yılında ülkemize 31,4 milyon yabancı turistin geldiği ve toplam 23 milyon dolar gelir getirdiği bilinmektedir'' dedi.

Yapılacak desteklerle Isparta'da turizmin her geçen yıl daha da büyüyeceğini vurgulayan Kılıç, ''Bölgemiz Göller Bölgesi ekoturizm bölgesi olarak kabul edilmiş ve turizm yönetiminin artık noktasal değil bölgesel hareket edilmesi gerektiği belirtilmiştir'' diye konuştu.


Konuşmaların ardından ''Fotoğraflarla Isparta'' konulu yarışmada dereceye giren eserlerin sahiplerine Vali Memduh Oğuz ve protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi. Törende Teke yöresi sanatçılarından Ahmet Turgut, yöresel türküleri seslendirdi.

''Fotoğraflarla Isparta'' konulu yarışmada yer alan fotoğraflar ile Isparta Belediyesi Ahşap Ağaç Oymacılığı sergilerinin açılışları yapıldı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.