38 Milyon Alacak Var Bütçe Açık Veriyor!

2011 bütçesi 3. 8 milyon TL açık veren Isparta Belediyesi’nin 96.2 milyon TL’lik borcuna karşılık 38.1 milyon TL’lik alacağı bulunuyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Mayıs 2012 17:09
38 Milyon Alacak Var Bütçe Açık Veriyor!

Denetim Komisyonu raporlarına göre bir önceki yıl 5.6 milyon TL olan personel giderinin geçen yıl 11 milyon liraya yükselmesi de muhalefetin tepkisini çekiyor

Kesin Hesap Cetvellerine göre belediyenin geçen yıl bütçesinin 4 milyon TL açık vermesine muhalefet kanadından tepki geldi. Denetim komisyonlarının Belediye gelir ve giderlerini ele alan raporlardaki rakamlara dikkat çeken AK Parti Belediye Meclis Üyesi Ahmet Aydemir, Belediyenin üç yılının boşa geçtiğini söyledi.

Denetim Komisyonu raporlarına göre 2010 yılında Belediye’nin toplam borcu 98.6 milyon. Bu borçların 3.6 milyon lirası esnafa, 17.6 milyon lirası TEDAŞ’a, 12.7 milyon TL’si SSK’ya, 23.7 milyon lirası Maliye’ye, 4.8 milyon lirası Emekli Sandığı’na, 35. 8 milyon lirası İller Bankası’na ödenecek borlar. Buna karşılık denetim komisyonu üyeleri Belediye’nin gecikme faizi 9 milyon TL olmak üzere 38 milyon TL toplam alacağının olduğunu ortay koyuyor. Bu dönemde personel hizmet alımı için 5.6 milyon lira ödendiği de tespit ediliyor.

31 BİN KİŞİNİN BELEDİYEYE BORCU VAR
2011 sonunda Belediye’nin kurumlara olan borcunun 65. 2 milyon lirası 36 ayda ödenecek şekilde yapılandırılıyor. Ancak bir yandan da kurumlara borçlanma devam ediyor. 2011 sonunda toplam 96.2 milyon TL borcu olan Belediye’nin bu borçlarının 1.6 milyon lirası esnafa, 4.9 milyon lirası SSK’ya, 5.5 milyon lirası Maliye’ye, 3.2 milyon lirası Emekli Sandığı’na, 11.8 milyon lirası İller Bankasına ödenecek miktarları oluşturuyor. Komisyon , borçlara karşılık 31 bin 872 mükelleften 38.1 milyon TL alacağının bulunduğunu tespit ediyor. Personel hizmet alım bedeli bir önceki yıla göre iki kat artışla 10 milyon TL’ye yükseliyor.

‘YAPILANDIRMA VAR AF VAR BU NASIL BORÇ ÖDEME?’
Belediyenin şimdiye kadar geçmişi kötülediğini ve üç yılını boşa geçirdiğini öne süren Ahmet Aydemir, “ Kesin hesap görüşmelerinde daha konuşmaya başlamadan, konuştuğumuz dinlenilmeden bağrış çığırışlarla vakit geçiriliyor. Konuşmaya fırsat verilmiyor. Kesin hesabın bir özetini yaparsak geçen yıl bütçe 2bin 500 TL fazla verdi diye övünenlere, bu yıl bütçenin 4 milyon TL açık verdiğini hatırlatmak isterim. Komisyon raporları ortada. 2009’da 92, 2010’da 98, 2011’de 96 milyon lira borç yer alıyor. Hükümetin çıkardığı yapılandırma, faiz affı vb konular olmasına rağmen bu nasıl borç ödemedir?” diye sordu.

NASIL TASARRUF YAPILDIĞI ORTADA
2010 yılında 38 milyon lira alacağı olan Belediye’nin bir sonraki yıl neredeyse ayın miktarda alacağının bulunduğuna dikkat çeken Aydemir, “2010’da personel hizmet alım ihalesine 5.5 milyon ödendi geçen yıl 11 milyon ödendi. Artış oranına bakılırsa nasıl tasarruf yapıldığı ortada” diye konuştu. Halıkent Mahallesi’nde geçen yıl başlanan park yapımının halen devam ettiğine dikkat çeken Aydemir, “ Önce spor sahası dedeler olmadı mini kent ormanı yaptılar. Hatta 3 bin ağaç dikilecekti Aradan bir yıl geçti, küçük bir parkın yapımımın bile hala çalışmaları sürüyor” dedi.

BELEDİYENİN İŞLERİ KÖRDÜĞÜM OLDU
Geçmişi eleştirmenin kimseye faydasının olmayacağını belirten Aydemir, “ Geçmişten bahsediyorlar. Örneğin ‘Hisse senetleri satıldı diye pankart astılar. İncelendiği zaman kendi yönetimlerinin ilk döneminde 100 bin lot Göltaş hissesisin 7 dolar üzerinden satıldığı, şikayet ettiği dönemde ise 47 dolardan satıldığı net bir biçimde ortada. Sonuç olarak tüm bu tartışmaların, geçmişi karalamanın kimseye faydası yok. Kısaca sonuç Belediyenin işleri kördüğüm oldu. Artık ağlamayı sızlamayı şikayeti bırakın, düşünerek planlayarak icraat yapın. Isparta sizlerden bunu bekliyor” görüşünü iletti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.