4 Aylık Zamlı Fatura Gelecek!

4 Aylık Zamlı Fatura Gelecek!

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Ocak 2016 10:48
4 Aylık Zamlı Fatura Gelecek!

Türkiye’de 11 farklı şirketi ile yaklaşık 10 milyon aboneye enerji dağıtan ve Isparta bölgesinde ise CLK Akdeniz Elektrik A.Ş olarak hizmet veren enerji dağıtım firması, tıpkı il ve ilçelerdeki benzeri dağıtım şirketleri gibi Şarkikaraağaç’ta uzun süredir elektrik sayaçlarını okumaları için personel göndermiyor. Sayaçların okunmamasının altında ise her yeni yılda yapılan zamlar yattığı iddia ediliyor.

KAR, KIŞ, FIRTINA YOK AMA SAYAÇLAR OKUNMUYOR
Ülke genelinde bazı il ve ilçelerde kar-kış ve zorlu coğrafi bölgelerde sayaç okuma işlemi zor gerçekleştirilirken, Şarkikaraağaç’ta İklim şartları sayaç okunması için hiçbir engel teşkil etmediği halde sayaçlar okunmaması tüketici’nin aklında soru işaretleri bıraktı. Zamanında okunmayan sayaçlar sayesinde kasım, aralık ve ocak ayında kullandığı elektriği şubat ayında 2016'nın zamlı tarifesiyle ödeyecek.
İddialara göre; 2016 yıllarında Dağıtım, iletim, bakım ve diğer hizmet bedelleri artırılarak elektriğe yaklaşık %37 lik bir zam yapılması beklenirken Tam da bunun üzerine kasım, aralık ve ocak ayına ait endekslerin alınmaması vatandaşların tepki göstermesine neden oldu

FATURALARA YENİ YIL AYARI
30 günde bir kez okunan elektrik sayaçları Şarkikaraağaç’ta uzun süredir okunmuyor, Öyle ki CLK Akdeniz A.Ş, Zamanında ödemesi yapılmayan faturaları takibe alıyor ve 1 günlük gecikme olduğunda dahi kullanıcıların sayaçlarına mühür vurup 20 tl tutarında açma kapama bedeli yansıtırken, Elektrik kullanımını bu kez 100 günlük bir şekilde faturalandırılacak. Bu şekilde vatandaş aralık ayında kullanılmış olduğu elektriği 2016 Yılına sarkıtan şirket nedeniyle ödemesini 2016 yılı’nın zamlı tarifesiyle ödeyeceği iddia edildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum