'4 Bin Küçükbaş Hayvanımız Zehirlendi!'

Şarkikaraağaç ilçesine bağlı Salur Köyü’ne 50 km uzaklıktaki Göllü Yaylası’na çıkan çobanlar, koyunlarının öldürüldüğünü iddia ettiler.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Mayıs 2012 12:51
'4 Bin Küçükbaş Hayvanımız Zehirlendi!'

Atalarından kalan yaylayı birilerinin istila etmeye çalıştığını, yaklaşık 8 yıldır aynı sıkıntıları yaşadıklarını, bu nedenle yaylaya çıkmaya cesaret edemediklerini belirten köylüler, artık bu duruma bir dur demek için Isparta’nın yolunu tuttular.

Salur Köyü Muhtarı Talip Yıldız, “Köyümüzdeki yayla 50 km uzaklıkta ve yaklaşık 8 yıldır sorun yaşıyoruz. Bazı şahıslar bu yaylanın kendilerinin malı olduğunu iddia ederek bizi yayladan çıkarmak istiyorlar. Halbuki böyle bir durum söz konusu dahi olamaz. Yaylanın tapusu bizde. Köy halkımız, geçimi hayvancılıktan sağlıyor. Ama sürekli tehdit altındayız. Bu ayın 10’unda yaylaya çıktık, 2 gün sonra gece koyunlarımızın otladığı alan zehirlenmiş, suya zehir konmuş, tuza zehir koymuşlar. Yaklaşık 17 bin koyunun 3-4 bin öldü. Köpeklerimize zehirli et vermişler, öldü” diye dert yandı.

Bunları söyleyen çobanlar, öğle saatlerinde Isparta Valisi Memduh Oğuz tarafından, makamda kabul edildiler.

Vali Memduh Oğuz, köyden gelenlerin sorunlarını tek tek dinledi.

Sonunda, Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Ömer Uyan’ı telefonla arayan Vali Oğuz, gerekenin yapılmasını istedi.

Isparta Valisi Memduh Oğuz, yargının da alanına giren konular olduğunu söyledi.

Salur köyü heyeti bu görüşme sonrası Jandarma’nın yolunu tuttu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum