4 Bin Metrekarelik Alanda Otopark Yapılacak

Isparta Belediyesi 4 bin metrekarelik alanda otopark uygulaması için kamulaştırma çalışmalarını sürdürüyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Haziran 2012 16:43
4 Bin Metrekarelik Alanda Otopark Yapılacak

Türkiye’nin olduğu gibi Isparta’nın da başlıca sorunları arasında gösterilen otopark için Isparta Belediyesi ciddi adımlar atıyor.

Isparta Sağlık Müdürlüğü ile Kariyer Göz Hastanesi arasında kalan toplam 4 bin 167 metrekarelik alanda uygulanacak otopark projesi yapımı için kamulaştırma çalışmalarında önemli adımlar atılıyor.

Daha önceki açıklamalarında ‘Isparta’da 2 yıl içerisinde çok güzel şeyler olacak’ diyen Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, altyapı çalışmaları ve diğer hizmetlerin yanına yeraltına çok katlı otopark yapılması ve üzerinin Kent Meydanı olarak düzenlenmesi projesine hız verdi. Bu kapsamda otopark alanı olarak projelendirilecek alanın yarısından fazlasının kamulaştırma işlemleri tamamlandı.

Otopark Projesi’nin uygulanacağı alanda incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, imar planında otopark alanı olarak ayrılan bölümün ilk Belediye Başkanlığı döneminde de 4 parselinin kamulaştırıldığını, geçen hafta da bunlara ikisinin daha ilave edildiğini söyledi. Kamulaştırma için mülk sahipleriyle gönüllülük esası kapsamında anlaştıklarını ifade eden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Kamulaştırma için 2 milyon lira ayırdık ve bu para hazır. Geçen hafta da 2 parsel aldık ve parasını da nakit ödedim. Herkesten gönüllü olarak parsellerini alıyoruz” dedi.

Isparta’nın olduğu kadar Türkiye’nin de sorunları arasında otopark yerlerinin bulunduğunu dile getiren Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, kamulaştırma, uygulanacak olan proje ve diğer hususlarla ilgili olarak yaptığı değerlendirmesinde şu görüşlerde bulundu:

“Otopark için ayrılan alanda zemin etüdüne göre yer altına 7 kata kadar otopark yapmayı düşünüyoruz. Zemine 3 metrelik bir toprak bandı yerleştirerek, üstünü Kent Meydanı olarak planlıyoruz. Yarın taşların altında kalacağız ve kalmaya başladık. Bunun için yapılarımızı yer altına almaya başladık. Buna uygun bir mimari proje uygulayacağız. Şu ana kadar sadece Hükümet Meydanı arkasında bir otoparkımız bulunuyor. Burayı da revize ederek araç sayısını artırmayı planlıyoruz. Yine ITKM’de 1800 araçlık bir otoparkımız bulunuyor, burası da tamamlanıyor.

Yine şehrin alt bölgesine bir otopark daha yapabilirsek şehrin otopark sorununu tamamen çözmüş olacağız. Bunu çözdüğümüzde Isparta’nın en büyük sorunu hallolmuş olacak. Bunun adımlarını atıyoruz. Belediyemizin yolu açık olsun, güzel bir şehir kuralım ve Ispartalı hemşehrilerimizde örnek bir şehirde yaşasın diliyorum. Bu projeler uygulandığında Isparta’nın kaderi değişecek, bende kaderini değiştirmek için uğraşıyorum”

Sağlık İl Müdürlüğü ile Özel Kariyer Göz Hastanesi arasında kalan alanda yapılacak olan otopark projesine aslında İl Özel İdaresi’nin eski binasının da dahil edilebileceğini, böylece Kent Meydanı olarak düzenlenecek olan yerinde daha net bir şekilde görülebileceğini dile getiren Başkan Günaydın, “Keşke Özel İdare binasının altını da otopark yapıp üstünü de yeşil alan olarak bırakabilseydik. Özel İdaremize otel yapımı için 130 dönümlük bir yer göstermiştik. Ancak olmadı. Burada Kavaklı Cami’miz var. Bir yanında Tuhafiyeciler Sitesi diğer tarafında da Otel olacak. Böylece camimiz arada kalacak ve kaybolacak” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum