4 Milyon Ne İdüğü Belirsiz Sığınmacı Var!

Dünya Mars’a Gidiyor Ya Türkiye Nerede?

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Ocak 2019 23:25
4 Milyon Ne İdüğü Belirsiz Sığınmacı Var!

CHP 24. Dönem İstanbul Milletvekili Umut Oran, Isparta’ya gelerek partisinin il merkezini ziyaret etti. Oran, “Elalem Mars’a giderken, düşünen robotlar üretirken, hatta robotlar robot üretirken, Türkiye’de tek adam rejimiyle birlikte iç tehdit insanları robotlaştırıyor” diye konuştu.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 24. Dönem İstanbul Milletvekili Umut Oran, partisinin Isparta il merkezini ve Gönen de Belediye Başkan Adayı Osman Kesmen’in seçim bürosunu ziyaret ederek, çalışmalara katıldı.

Oran, CHP İl Merkezi’nde gazetecilerle de bir araya gelerek gündeme ilişkin değerlendirmeler yaptı. Oran, “Seçimlere 66 gün kaldı. Her seçim olduğu gibi bu seçimde son derece önemli. Türkiye maalesef zor bir süreçten geçiyor. Sabahları gazete manşetlerine bakıyorum, gerçekten yetişebilmek mümkün değil. Birçok sorunun olduğu ve bu sorunların çözülemediği bir Türkiye var. Siyasetin hizmet sanatı olması gerekiyor.

Siyaset demek insanlara hizmet demek, siyaset demek insanların sorunlarını çözmek demek. Ama maalesef Türkiye’de her gün başka bir sorun. Bu sorunları her geçen gün artarak sorunlar yumağı haline geliyor. Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti, hep laik, demokratik, sosyal, hukuk devleti olarak rol model bir ülke oldu. Fakat son zamanlarda özellikle 16 Nisan referandumu ve 24 Haziran seçimleri sonrasında bir rejim değişikliğiyle, rol model olan Türkiye, demokratörlük süreci içerisine girdi. Buna demokrasi görünümlü diktatörlük, otoriterlik deniyor. Böyle bir sürecin içerisine girdik” dedi.

2 BÜYÜK TEHDİT VAR!
Türkiye’yi bekleyen bazı tehditlerin olduğuna işaret eden Oran, “Türkiye’yi bekleyen 2 önemli tehdit var. Türkiye daha ileriye gitmesi gerekirken, demokrasi, hukuk devleti unsurlarının herkes için eşit işlemesi gerekirken geriye doğru gitti. Bugün eksik demokrasimiz ve işlemeyen hukuk sistemimiz var. Tek adam rejimi deniyor veya bir parti devleti Türkiye’yi yönetiyor. Bu aslında ülkeyi geriye götürüyor. Dünyada başka bir gündem de var. Dünya artık Mars’a gidiyor. Elalem artık uzayda koloniler kuruyor, 4 yıl sonra 100 kişi taşıyacak ilk insan aracı Mars’a gidecek. Dünyanın gündeminde dijital, endüstri 4.0 devrimi var, yapay zeka, 3 boyutlu yazıcılar var. Sağlıkta, ulaşımda, eğitimde, yargıda her alanda başka bir hız ve ritim var. Elalem Mars’a giderken, düşünen robotlar üretirken, hatta robotlar robot üretirken, Türkiye’de tek adam rejimiyle birlikte iç tehdit insanları robotlaştırıyor. Türkiye’deki sistem herkes robot gibi olsun, herkes biat etsin, sevmeyen terk etsin anlayışıyla ülkemiz felakete doğru gidiyor.

Türkiye olarak Atatürk’ün bize göstermiş olduğu muasır medeniyet hedefinin çok uzağındayız. Burada 2 tehdit bizim için çok önemli. Birisi iç tehdit dediğimiz laik, demokratik, sosyal ve hukuk devleti geriye doğru gidiyor. Tek adamın iradesi ve kontrolünde sancılı, hasta bir demokrasi haline geliyor. Diğer tarafta da dışarıdaki gelişmelere Türkiye seyirci kalıyor. Bu 2 tehdit bizi çağdaş uygarlık seviyesinden hızla uzaklaştırıyor. Bu anlamda seçimler her zamankinden daha da önemli” ifadelerini kullandı.

İKTİDARIN BAŞARISIZLIKLARINI ANLATARAK İKTİDAR OLUNAMAZ
CHP’li Oran, “66 gün sonra demokrasiyi işletmek, hukuk devletini tekrar güçlendirmek için sandığa gideceğiz. Türkiye’yi düzeltmek için bizim önümüzde bir fırsat var. 16 Nisan referandumu ve 24 Haziran seçimleri sonrasında halkta genel anlamda bir umutsuzluk var. Bizim şu prensipte olmamız gerekiyor; seçmen her zaman haklıdır, seçmenin kaygılarına ve eleştirilerine saygı duymamız lazım. Seçmenin sandığa gitme motivasyonunu artırmamız lazım. Onun için ona güven ve umut vermemiz lazım. Ben gittiğim yerlerde AKP, onun yöneticilerini ve ülkeyi bugün kötü yöneten yöneticilerin ismini saymıyorum. İktidarın başarısızlıklarını anlatarak iktidar olunamaz. İktidarın yanlışlarını anlatarak alternatif olunamaz. Tabi belli ölçüde ekonomide ne kadar kötü gittiğimizi ve dış politikada ne kadar yanlışlıklar yaptıklarını anlatmalıyız” dedi.

KONTROLSÜZCE GELEN SIĞINMACILAR…
Türkiye’de 4 milyon sığınmacının bulunduğunu kaydeden Oran, “Hiçbir şeyi söylemesek sadece ülkeye gelen Suriyelilerin kontrolsüzce geldiğini anlatsak yetiyor. Ülkemizde 4 milyon ne idüğü belirsiz sığınmacı var. Türkiye’nin eti ne, budu ne? Kilis’te 130 bin Suriyeli sığınmacı, 90 bin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşımız var. Bazı şehirlerde gerçekten Suriye’den gelen sığınmacı sayısı bizim nüfusumuzu geçmiş. Haklı olarak Suriyeliler de burada nüfus olarak fazlayım, o zaman örgütleneyim buranın yönetimini ben yapayım diyor. 1,5 ay önce gittiğimde Hatay’ın bazı ilçelerinde, Kilis’in merkezinde Suriyeli sığınmacıların kendi haklarını savunmak için örgütlenme ve partileşme çalışmaların şahit oldum. Vatandaşı seçime, sandığa götürmek için bana göre AKP’yi anlatmaya gerek yok. Seçim kampanyamızda biz kendi hayalimizi anlatmamız lazım. Vatandaş zaten bunu yaşıyor. Vatandaş AKP’nin yaptıklarını ve yanlışlarını görüyor. Vatandaş alternatif olmamızı bekliyor. Vatandaşa Isparta’da AKP’yi anlatmamalıyız. Biz Cumhuriyet Halk Partisi , cumhuriyetçiler, aydınlar olarak nasıl bir Isparta hayal ediyoruz. Önümüzdeki 5 yıl belediye başkan adaylarımız, meclis üyelerimiz neler yapacaklar, sorunları nasıl çözecekler, bunları anlatmamız gerekiyor” diye konuştu.

Oran, Isparta ziyaretinin ardından partisinin Gönen Belediye Başkan Adayı Osman Kesmen’in seçim bürosunu ziyaret ederek seçim çalışmalarına katıldı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum