4. Isparta Çocuk Müzisyenler Festivali

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen, Süleyman Demirel Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin katkılarıyla hazırlanan 4. Isparta Çocuk Müzisyenler Festivali, Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi'nde gerçekleştiri

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Nisan 2012 15:22
4. Isparta Çocuk Müzisyenler Festivali

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen, Süleyman Demirel Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin katkılarıyla hazırlanan 4. Isparta Çocuk Müzisyenler Festivali, Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Isparta'nın yanı sıra Antalya, Burdur, Afyon, Denizli, Konya’dan 127 çocuk müzisyenin çalgı performanslarını sergilediği festivalin açılış konuşmasını yapan Isparta İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Yıldırım, ulusal bir boyut kazanan festivalin, yakın gelecekte uluslararası boyuta taşınacağını belirterek “Müzik ve sanat yolunda genç yetenekleri bir araya getirmekten dolayı çok mutluyuz.  Bu festival bizlerin değil çocuklarındır. Sanatla büyüyen çocuklar bu bugünyanın en büyük umudu olacaktır” dedi.

SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız ise “İçinde yaşadığımız bugünyada gelecek kuşakları selamete ulaştırmanın, barış içerisinde yaşayan bir bugünya bırakabilmenin tek yolu çocukların eline çok sağlam bir pusula vermektir. Bu pusula da bilim ve sanat, bilim ve müziktir. Bu yaştaki çocuklarımızın müziğe yönelmesi, onların ellerine müzik aletlerinin verilmesi çok önemli. Festivale emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından “Ben Bir Müzisyen Olsam” konulu resim yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. Daha sonra Şef Yıldız Mutlu Yıldız yönetiminde SDÜ Gül Çocuk Korosu, Şef Aysu Akgün yönetiminde de Isparta Polifonik Korolar Derneği Çocuk Korosu Konserleri sunuldu.

Festival, 7, 8, 9 – 10, 11, 12 ve 13,14 yaş katılımcı çocukların performanslarıyla sona erdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum