4. Yörük Türkmen Kültürü Şenlikleri

Toroslar Yörük Türkmen Federasyonu Yönetimi, Kütahya’nın Yoncalı beldesinde yapılan 4. Yörük Türkmen Kültürü şenliklerine katıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Temmuz 2012 11:57
4. Yörük Türkmen Kültürü Şenlikleri

Şenliklere Isparta’dan da Federasyon Genel Başkanı ve İlbeyi Mustafa Küçükyaman, Federasyon Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yağcı, Genel Sekreter Hasan Parlayıldız, Mali Sekreter Muammer Akgül katıldı.

Afyon Yörük Türkmen Derneği’nin düzenlemiş olduğu şenliğe çok sayıda siyasi ve bürokrat katıldı. Federasyon Genel Başkanı ve İlbeyi Küçükyaman “Isparta’mızı gittiğimiz her ilde en iyi şekilde temsil ederek, kültürümüze verdiğimiz değerden dolayı kabul görüyoruz. Biz Federasyon yönetimi olarak dağlara çıkıp bu hayatı tekrar yaşayalım demiyoruz atalarımızın yaşam tarzı olan bu kültürü unutmayalım unutturmayalım kültür Türk milletinin geleceğine ışık tutacaktır. Bizlerde geleceğimize daha güçlü bir şekilde sahip çıkabilme adına geçmişimizden ders almalıyız. Çünkü kültürüne sahip çıkamayan toplumlar yok olmaya mahkumdur. Yaylaların özgür çocukları olan Yörükler artık ilimle irfanla uğraşarak vatanına milletine hizmet etmeye devam ediyorlar.

Yapmış olduğumuz bu tür etkinlilerde uzakları yakın ediyor insanlar arasındaki kaynaşmayı ve dostlukların artmasına vesile oluyor. Biz Toroslar Yörük ve Türkmen Federasyonu olarak bu birlik ve beraberliğin bekası için gece gündüz çalışmaya çabalamaya devam ediyoruz, bundan da mutluluk duyuyoruz. Bu kültürün yaşaması ve gelecek nesillerimize aktarılması için yaptığımız çalışmalara destek veren il Emniyet Teşkilatına, il Jandarma Komutanlığına ve tüm kamu kurum ve kuruluşlara teşekkür ederim. Bizi çıktığımız bu yolda yalnız bırakmayan gönül dostlarıma da sonsuz şükranlarımı sunuyorum. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.