40 Yaş Şartı Hukuka Aykırı

Danıştay, bir öğretmenin başvurusu üzerine aldığı kararda "Usta öğreticinin atamasında 40 yaş şartı aramak hukuka ve hakkaniyete aykırı" dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Aralık 2013 10:20
40 Yaş Şartı Hukuka Aykırı

Danıştay'dan öğretmenlere "40 yaş" müjdesi geldi. Danıştay, bir öğretmenin başvurusu üzerine aldığı kararda "Usta öğreticinin atamasında 40 yaş şartı aramak hukuka ve hakkaniyete aykırı" dedi.
Sabah'ın haberine göre, MEB'e bağlı bir anaokulunda usta öğretici olarak görev yapan bir öğretmen 2009'da ilk atama için başvuru yaptı. Başvuru tarihinde 40 yaşından gün almamış olan öğretmen, atama tarihinde 40 yaşından gün aldığı için başvurusu reddedildi.

MAHKEME REDDETTİ, TEMYİZE GİTTİ
Öğretmen, olayı mahkemeye taşıdı ancak 10. İdare Mahkemesi tarafından reddedildi. Öğretmen bu kez temyize gitti. Temyiz talebini kabul eden Danıştay12'nci Dairesi, mahkemenin kararını bozdu.

DANIŞTAY: HUKUKA VE HAKKANİYETE AYKIRI
Danıştay kararında "MEB bünyesinde usta öğretici olarak görev yapmış ve yapmakta olan kişilerin '40 yaşından gün almamış olmak' koşulunu ilk defa usta öğretici olarak istihdam edildikleri tarih itibariyle taşımalarının yeterli olduğu, sonradan öğretmen olarak atanırken yaş koşulu aramanın hukuka ve hakkaniyete aykırı olduğu sonucuna varılmıştır" denildi.

100 BİN USTA ÖĞRETİCİ VE ÖĞRETMEN GÖREV YAPIYOR
Yaklaşık 100 bin öğretmen MEB'e bağlı örgün eğitim kurumlarında usta öğretici ve ücretli öğretmen olarak görev yapıyor. Karar 40 yaş üstü dershane öğretmenleri için de umut oldu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.