40 Yıllık İçme Suyu Şebeksi Yenilendi

40 Yıllık İçme Suyu Şebeksi Yenilendi

Yayınlanma:
40 Yıllık İçme Suyu Şebeksi Yenilendi

Eğirdir İlçesine bağlı Sevinçbey Köyünde 40 yıllık içme suyu şebekesi yenilendi.

Eğirdir Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığınca yürütülen proje kapsamında; suyun çıktığı ana kaynaktan depoya kadar olan 2900 metrelik isale hattı ile birlikte, 2000 metrelik köy içindeki ana içme suyu şebeke hattı yenilenerek halkın hizmetine sunuldu.

İçme suyu şebekesinin yenilenmesi nedeniyle köylü vatandaşın çok memnun olduğunu belirten Sevinçbey Köyü Muhtarı Osman Bozkurt, son dönemlerde eski içme suyu şebekesinde kayıp-kaçak oranlarının çoğaldığını ifade ederek; “Depoya gelen su miktarı ile evlerde tüketilen su miktarı arasında çok açıklar meydana gelmişti. Dolayısıyla içme suyu şebekesinin yenilenmesi hem enerji tasarrufu bakımından hem de su tasarrufu bakımından çok iyi oldu” dedi.

Yeni döşenen boruların TSE onaylı 16 atü basınca dayanıklı borular olduğunu kaydeden Muhtar Bozkurt; Sevinçbey halkının daha sağlıklı borularla su içebileceğini belirterek, destek olan ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum