400 Kişi Alınacaktı Bakın Kaç Kişi Başvurdu

Kamu kurum ve kuruluşlara 9 aylık istihdam için çalıştırılmak üzere alınacak 400 kontenjan için 2452 başvuru yapıldı. Noter huzurunda yapılan çekilişte ise heyecanlı anlar yaşandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Ekim 2013 11:46
400 Kişi Alınacaktı Bakın Kaç Kişi Başvurdu

İŞ-KUR İl Müdürlüğü ile diğer kamu kurum ve kuruluşları işbirliğince gerçekleştirilen “Toplam Yararına Çalışma Programı” kapsamında 400 kişilik kontenjan için 2452 başvuruda bulunuldu. Halk Eğitim Merkezi’nde noter huzurunda düzenlenen çekilişte asil ve yedek listeler oluşturuldu.
Isparta İŞ-KUR İl Müdürü Hüseyin Ergin, Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında 400 kişiye belediye, okul ve camilerde istihdam yaratılacağını söyledi. Ergin, 9 ay boyunca asgari ücret üzerinden maaş alacaklarını ve sosyal güvence imkanı da bulacaklarını kaydetti. Isparta'ya 400 kişilik kontenjan verildiğini belirten Ergin, genellikle temizlik alanında işçi istiyorsak bu bayan olmalıdır diye düşündük. 3 yıldır devamlı bayan olarak alıyoruz. 400 kontenjan asil olmaz üzere en az yarısı kadar da yedekler olacak. Tamamen şeffah bir şekilde noter huzurunda çekiliş yapıyoruz” diye konuştu.

SUÇLAYICI İFADELERLE KARŞILAŞTIK
Geçtiğimiz yıllarda da kura çekimleri sonrasında suçlayıcı ifadelerle karşılaştıklarını kaydeden İş-Kur İl Müdürü Hüseyin Ergin, “Kendi adamlarını aldılar” diye suçlayıcı ifadelerde bulundular. Biz kimsenin adamı değiliz. Kimsede bizim adamımız değil. Tamemen noter huzurunda kura ile belirleniyor şeklinde konuştu.

6 AYDIR İŞ ARIYORDU
Kura çekiminde ilk şanslı isim olan Sultan Canıtez, çok duygulandığını ve heyecan içerisinde olduğunu söyledi. Kendisine iş imkanı bulduğu için tüm yetkililere teşekker eden Canıtez; “6 aydır işsizdim. İş arıyordum. Bugün şans bana güldü. İnşallah burada bulunan herkes iş sahibi olur” diye konuştu.

Yapılan kura çekiminin ardından belediyelerde 188, Milli Eğtiim Müdürlüğünde 140, İl Müftülüğü bünyesinde 22, Şarkikarağaç ve Atabey Köylere Hizmet Götürme Birliği’nde 40, Yenişarbademli Orman Bölge Müdürlüğü’nde 5 ve Yalvaç Meslek Yüksek Okulu’nda 5 olmak üzere 400 işçi çalışacak.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.