41 Proje Baka İle Hayat Bulacak

41 Proje Baka İle Hayat Bulacak

Yayınlanma:
41 Proje Baka İle Hayat Bulacak

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), ‘Alternatif Turizmin Desteklenmesi’, ‘Yenilikçi Teknolojiler’ ve ‘Yenilenebilir Enerji’ başlıklı 3 alt başlıktan oluşan toplam 17 milyon lira bütçeli 2015 Yılı Mali Destek Programları’na başvuran 256 projenin değerlendirme süreci tamamlandı. Antalya’dan 21, Isparta’dan 12 ve Burdur’dan da 8 proje olmak üzere toplam 41 proje destek almaya hak kazandı.

BAKA Genel Sekreteri Mehmet Sırrı Özen, “Başvuran projeler içinde en iyisinin seçilmesine özen gösteriyoruz. Kazanmayan projelerin sahipleri asla proje yapmayı bırakmamalı, projelerini geliştirerek daha iyi hale getirerek programlarımıza başvurmalarını tavsiye ediyor, 2015 Mali Destek Programı’nın bölgemize hayırlı olmasını diliyorum. Kazanan proje sahiplerini kutluyorum” dedi.

BAKA bugüne kadar toplam 70 milyon TL’lik hibe desteği ve proje sahiplerinin katkılarıyla toplam 100 milyon TL’yi geçen yatırımın gerçekleşmesi sağladı. BAKA’nın ‘Alternatif Turizmin Desteklenmesi’, ‘Yenilikçi Teknolojiler’ ve ‘Yenilenebilir Enerji’ alt başlıklarından oluşan 2015 Mali Destek Programları’na Antalya’dan 149, Isparta’dan 66 ve Burdur’dan 41 olmak üzere toplam 256 proje başvurusu yapıldı.

DEĞERLENDİRME SÜRECİ
BAKA uzmanları tarafından ön incelemelerinin yapılması ve eksik evrakı olan projelere bildirimde bulunup tamamlanmasını istemesiyle başlayan değerlendirme sürecinde, ilk değerlendirmeyi bağımsız değerlendiriciler yaptı. Her proje; birbirinden habersiz ve projenin kimliği gizli olarak iki bağımsız değerlendirici tarafından kamera kayıtları altında değerlendirilip puanlandı. 5 kişilik değerlendirme komitesinin değerlendirmesinin ardından projeler listesi BAKA Yönetim Kurulu’na sunuldu ve destek almaya hak kazanan projeler belirlendi.

Antalya’dan 21, Isparta’dan 12 ve Burdur’dan da 8 proje olmak üzere toplam 41 proje destek almaya hak kazandı. Yenilikçi Teknolojiler Mali Destek Programı’ndan Antalya’dan 2’si kar amacı gütmeyen 7’si de kar amacı güden 9 proje, Burdur’dan 1’i kar amacı gütmeyen 3 proje ile Isparta’dan da 4 kar amacı güden proje olmak üzere 16 proje yararlanacak. Alternatif Turizmin Desteklenmesi Mali Destek Programı’ndan ise Antalya’dan 6’sı kamu 10 proje, Burdur’dan 1’i kar amacı güden 4 proje ile Isparta’dan da 6 kar amacı gütmeyen proje olmak üzere 20 proje değerlendirme süreci sonunda belirlendi. Sadece kar amacı gütmeyen kurumlara açık olan Yenilebilir Enerji Mali Destek Programı’ndan ise; Antalya ve Isparta’dan 2’şer Burdur’dan da 1 proje olmak üzere 5 proje destek alacak.

‘BÖLGEMİZE HAYIRLI OLSUN’
BAKA’nın bugüne kadar 4 programla yaklaşık 70 milyon TL mali destek verdiğini hatırlatan Genel Sekreter Mehmet Sırrı Özen, 221 proje ile bin 500’e yakın istihdam oluşturulduğunu söyledi. BAKA’dan destek almaya hak kazanan 41 projenin kalkınma ve bölge için hayırlı olmasını dileyen Genel Sekreter Özen, “Hibe programlarının özünde proje yarışması olduğunu unutmamak gerekir. Gönül ister ki gelen tüm projeleri destekleyelim. Ancak finansal kısıtlar nedeniyle bu pek mümkün değil. Başvuran projeler içinde en iyisinin seçilmesine özen gösteriyoruz. Kazanmayan projelerin sahipleri asla proje yapmayı bırakmamalı. Projelerini geliştirerek daha iyi hale getirerek programlarımıza başvurmalarını tavsiye ediyor, tekrar 2015 Mali Destek Programı’nın bölgemize hayırlı olmasını diliyorum. Kazanan proje sahiplerini kutluyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.