4+4+4 Eğitim Sisteminde Isparta'da Son Nokta Konuldu

Isparta Valisi Memduh Oğuz, yeni sistemine uyum kapsamında okulların hangi koşullarda eğitim vereceğini belirledi. Bu konuda Milli Eğitim Komisyonu ve 8 okulun müdürleri ile sabah saatlerinde toplantı yapan Vali Oğuz karı kamu oyu ile paylaştı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Mayıs 2012 20:11
4+4+4 Eğitim Sisteminde Isparta'da Son Nokta Konuldu

Yeni eğitim öğretim sistemine okulların uyumlu hale getirilebilmesi, bir takım kararlar alındı. Bu kararları kamuoyu ile paylaşan Isparta Valisi Memduh Oğuz, gelen itirazlar sonrası, kararı yeniden gözden geçirmek üzere toplantı yaptı.

Sabah saatlerinde Isparta Valiliği Göl Toplantı Salonu’ndaki toplantıda Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner başta olmak üzere, milli eğitim komisyonu üyeleri ve 8 okulun müdürü hazır bulundu.

Yaklaşık bir saat devam eden toplantı sonunda açıklama Isparta Valisi Memduh Oğuz’dan geldi. Vali Memduh Oğuz bir alışma dönemin olacağını belirterek alınan kararların zaman içerisinde gözden geçirileceğini belirtti.
Vali Memduh Oğuz “ bu gün ben nihai kararımı komisyon ile birlikte verdim. Daha önce kamu oyuna açıklanan okullarının durumu ile ilgili bazı değişiklikler yaptık” Buna Göre “ Hafız İbrahim Demiralay ilk öğretim okulunu ikili Eğitim öğretime geçiriyoruz, Gülbirlik ilk öğretim okulunu ikili öğretime geçiriyoruz, gülcü ilk öğretim okulunu ikili öğretime geçiriyoruz, Hilmi dilmen ilk öğretim okulu öğrenci, öğretmen ve sınıf bütünlüğünü bozmandan mevcut durumu ile Nazmiye Demirel ilk öğretim okluna gidiyor. isteyen veliler öğrencilerini Ülkü İlköğretim okuluna gönderebilirler.

Üç Kardeş İlk öğretim oklunda da bir değişikliğe gidilerek ikili öğretim uygulanacak, Şehit Mustafa Gözü Tok İlk Öğretim okulunda bir değişiklik yaptık Okulun kapılarının ve derslik sayısının müsait olması dolayısı ile üstelik tekli eğitim ile ilk okul ve orta okul olarak devam ettirilmesine komisyon olarak karar verdik. Vali olarak benim kararımda budur bu kararı arkadaşlar yazacak bende imzalayacağım, vilayet kararımız budur, hem Isparta’mıza Hemde milli Eğitim Camiasına hayırlı olsun” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.