4+4+4 Krizi Iyaş Selçuklu’ya Sıçradı

Yeni eğitim sistemi ile ilgili her gün yeni bir okulda kriz çıkmaya devam ediyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Eylül 2012 19:40
4+4+4 Krizi Iyaş Selçuklu’ya Sıçradı

Yedişehitler, Gülistan, Nazmi Toker derken şimdide Iyaş Selçuklu İlköğretim Okulunda veliler isyan etti. Iyaş Selçuklu İlköğretim Okulunda ikinci kademenin yanında birinci kademe eğitim verilmesini de isteyen veliler okul önünde toplandıktan sonra Valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüşmeler yaptı.

Kamuoyunda 4+4+4 olarak bilinen yeni eğitim sistemi ile ilgili her gün yeni bir okulda kriz çıkıyor. Daha önce ilk 4 yıllık eğitime kapatılacağı belirtilen Yedişehitler, Gülistan gibi iki binası bulunan okullarda veliler duruma itiraz ederek binanın birinde ilk 4 yıl diğerinde 2. kademe eğitim verilmesini talep etmişti.

Durumu yerinde inceleyen vali Memduh Oğuz bu durumdaki, derslik sıkıntısı yaşanmayacak 11 okulda iki kademe içinde eğitimlerin devam edeceğini söylemişti. Bakanlıkla yapılan yazışmalar sonrası sorunu çözüme kavuşan bu okulları örnek olarak gösteren başka okullarda da veliler eylem yaparak iki kademeli eğitim istiyor. Geçtiğimiz hafta Nazmi Toker velileri eylem yaparak isteklerini dile getirmişti. Bu eylemlerin ardından bazı okullarda yeni düzenlemeye gidildiğini öğrenen Iyaş Selçuklu Okulunun öğrenci velileri de okul önünde toplanarak eylem yaptı.

Okul önünden Valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüşmeler yapmaya giden veliler okullarında birinci kademe eğitimin devam etmek istediklerini söyleyerek “bizimde iki ayrı binamız var. Bu nedenle birinci kademenin kaldırılarak sadece ikinci kademe eğitim verilmesine karşıyız. Bizim birinci kademe öğrencilerimizi Öğretmenler ve Mustafa Şener İlkokullarına gönderiyorlar. Neden bizim çocuklarımız okul varken birkaç kilometre yürümek zorunda kalsın?” diye sordu.

Iyaş Selçuklu Okulunun da iki ayrı binası bulunduğunu ve kendilerinin de aynı şekilde değerlendirilmesini isteyen veliler “bizim okulumuzun da aynı kapsamda değerlendirilmesini istiyoruz. Dün yine 2 ayrı binası olan, 2 okulu daha aynı şekilde değerlendirerek düzenleme yapılmış. Bizim okulumuza da aynı haklar tanınmalı. Diğer okullarda aynı sistem uygulanırken bize neden bu hak tanınmıyor? Bu konuda Valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüşmeler yaparak sorunumuza çözüm üretilmesini isteyeceğiz” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum