5 Aşamalı Strateji Planı

AK Partili yöneticiler sinyali verdi: Aday adayı olacaklar dikkat!

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Ağustos 2013 12:07
5 Aşamalı Strateji Planı

AK Parti’den Isparta Belediye Başkanlığı için aday adayı olmak isteyenler dikkat! ‘Kimse Ankara’da dayım var demesin, yoksa Başbakan Recep Tayyip Erdoğan üzerinizi direk çiziyor. Merkez Belediye Başkan adaylığı için ise AK Parti İl Başkanı Nuri Uzaktaş, Milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç ve Recep Özel’in sizi onaylaması gerekiyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla, 2014 yerel seçimlerinde Belediye Başkan adaylarını AK Parti İl Başkanı Nuri Uzaktaş, partinin milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç ve Recep Özel belirleyecek. AK Parti, yaklaşık 7 ay sonra yapılacak yerel seçimler için 5 aşamalı strateji planı hazırladı.

Strateji kapsamında, yerel seçimlerde halkın ve teşkilatının beğendiği isimler aday gösterilecek. Buna göre Genel Merkez, Isparta Belediye Başkanlığı adaylığı için AK Parti İl Başkanı Nuri Uzaktaş, parti üyeleri, partinin Isparta Milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç ve Recep Özel belirleyecek. AK Parti, yaklaşık 7 ay sonra yapılacak yerel seçimlerde daha fazla belediye başkanlığı kazanmak ve oylarını arttırmak için 5 aşamalı strateji planı hazırladı.

Plan kapsamında, yerel seçimlerin sonuçlarına etkisi büyük olduğu için halkın ve AK Parti teşkilatının beğendiği isimler belirlenip aday gösterilecek. Yerel seçimler önümüzdeki yıl mart ayında yapılacak. AK Parti de aday belirleme sürecine ilişkin öncelikli olarak 5 aşamalı bir strateji planı hazırladı.

Bu plan çerçevesinde çalışmalara hız verildi. Yerel seçimlerde oylarını daha yükseltmek ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine partinin yelkenlerini şişirmiş olarak girmek isteyen AK Parti, adayları belirlerken ince eleyip sık dokuyacak. Vatandaşların ve teşkilatlarının onaylamayacağı, tartışma yaratıp partinin oylarını aşağı çekecek isimlere yer vermeyecek.

5 AŞAMALI PLAN ŞÖYLE İŞLEYECEK PARTİ OYLARI BELİRLENDİ
AK Parti, öncelikli olarak kendi gücünü belirlemek için genel oy tespiti yaptırdı. Bu araştırmaya göre AK Parti'nin, yerel seçilmede yönelik oyu yüzde 51,9 çıktı.

ADAY ANKETLERİ
Adaylar ile ilgili anketler sürüyor. Vatandaşa "kimi aday görmek istersiniz" sorusu yöneltiliyor ve il, ilçe, beldelerde kamuoyunda ön plana çıkan isimler tespit edilmeye çalışılıyor. Bu araştırmalar belli aralıklar ile tekrarlanıyor.

VEKİL VE ÖRGÜTLERE DE SORULACAK
İl ve ilçelerde parti teşkilatı ve milletvekilleri ile bir kamuoyu araştırması daha yapılacak. Onlara da kimleri aday görmek istediklerini sorulacak. Teşkilatları ile vatandaşların tercihlerinin örtüşüp örtüşmediğine bakılacak.

ÖNE ÇIKANLAR SORULACAK
Bu araştırmalar sonrası ismi öne çıkanlar ile ilgili bir araştırma daha yapılacak. İsmi öne çıkanların isimlerinin yer alacağı araştırmada vatandaşa "hangisini belediye başkan adayı olarak görmek istesiniz" diye sorulacak.

İTTİFAK OLANLAR AÇIKLANACAK
Üzerinde ittifak olan isimler ise bu araştırma süreçlerinin tamamlanması beklenmeden kamuoyuna aday olarak açıklanacak. Adayların önümüzdeki iki ay içerisinde açıklanmaya başlaması öngörülüyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum