5 Aydır Geçersiz Kimlik Kullanıyorlar!

Isparta’da 29 yerleşim birimine bağlı vatandaşların, şu anda geçersiz kimlik kullandıkları ortaya çıktı.

Yayınlanma:
5 Aydır Geçersiz Kimlik Kullanıyorlar!

30 Mart yerel seçimlerinde tüm Türkiye'de nüfusu 2 binin altındaki belde belediyeler köye dönüştürüldü. Bazı iller de nüfus artışı nedeniyle büyükşehir oldu. Ancak bu değişim sonrası ilginç bir detay ortaya çıktı. Nüfus kütüğü . belediye iken köye dönüşen veya büyükşehir olan yerlere bağlı vatandaşların, Türkiye Cumhuriyeti Nüfus Cüzdanlarının geçersiz hale geldiği ortaya çıktı. Çünkü bu yerlerdeki vatandaşların nüfus bilgilerinde değişiklikler oldu.

HİÇBİR AÇIKLAMA YAPILMADI
30 Mart yerel seçimlerinin üzerinden yaklaşık 5 ay geçmesine rağmen ne Valilik'ten ne de ilgili kurumdan nüfus cüzdanlarının değiştirilmesi noktasında herhangi bir duyum gelmedi. Durum, Isparta’da belediye iken köye dönüşen bir yerleşim biriminde ikamet eden bir vatandaşın resmi evrak işlemi sırasında ortaya çıktı. Bu konunun doğruluğunu öğrenmek isteyen vatandaş e-devlet sistemine girerek, elindeki nüfus cüzdanında yer alan cilt no, aile sıra no ve sıra notlarda değişiklik olduğunu gördü.

5 AYDIR GEÇERSİZ
Öte yandan 30 Mart'tan bu yana konuyla ilgili yerlere bağlı vatandaşların nüfus cüzdanları resmi işlemlerde geçersiz sayılıyor. Bu süre içerisinde nüfus cüzdanlarım resmi işlemlerde kullanan vatandaşların ne yapması gerektiği ise merak konusu.

ISPARTA'DA 29 YERLEŞİM BİRİMİ BU ŞEKİLDE
Diğer taraftan Isparta’da 29 belde belediyesi nüfusu düştüğü gerekçesiyle köye dönüştürülmüştü. Nüfusu köye dönüşen bu yerlerdeki vatandaşların acilen nüfus cüzdanlarını değiştirmeleri gerekiyor.

İŞTE ISPARTA'DA KAPANAN BELDELER
Aksu Yakaafşar, Atabey İslamköy, Eğirdir Barla, Eğirdir Gökçehüyük, Eğirdir Pazarköy, Gelendost Bağıllı, Gelendost Yaka, Keçiborlu Aydoğmuş, Keçiborlu Kılıç, Keçiborlu İn-cesu, Merkez B.Gökçeli ,Senirkent Uluğbey, Senirkent Yassıören, Ş.Karaağaç Göksöğüt, Sütçüler Ayvalı, Sütçüler Kesme , Sütçüler Kasımlar, Yalvaç Bağkonak, Yalvaç Çetince, Yalvaç Dedeçam, Yalvaç Kozluçay, Yalvaç Kuyucak, Yalvaç Körküler, Yalvaç Sücüllü, Yalvaç Kumdanlı, Yalvaç Y.Kaşıkara, Yalvaç Tokmacık, Yalvaç Özgüney, Yalvaç Özbayat.

7 LİRA ÖDEMEK ZORUNDALAR
Zorunlu olarak yapılması gereken nüfus cüzdanı değiştirmenin vatandaşa maliyeti ise 7 Türk Lirası. Ancak vatandaşlar bu paranın neden kendilerinden alındığını sorarak, "Belediyemizi devlet köye dönüştürdü. Biz şimdi neden bu parayı veriyoruz. Kimliklerimizin ücretsiz olarak değiştirilmesi gerekiyor" diyerek tepki gösterdiler. Isparta’da 29 yerleşim yerine bağlı vatandaşlar, Nüfus Müdürlüğü'ne giderek 2 fotoğraf ve 7 lira karşılığında nüfus cüzdanlarını değiştirebilirler.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.