5 Bin 200 Kişi Gezdi

SDÜ tarafından bu yıl ikincisi yapılan ‘Bilim Şenliği’ sona erdi. 3 – 5 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen Bilim Şenliğini 5 bin 200 kişi ziyaret etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Ekim 2017 08:58
5 Bin 200 Kişi Gezdi

Süleyman Demirel Üniversitesi, gerek üniversitedeki gerek şehirdeki sosyal ve kültürel hareketliliği artırmak, bilim ve teknoloji alanında farkındalık oluşturmak amacıyla iki yıl önce ilkini yaptığı Bilim Şenliğinin ikincisini bu yıl gerçekleştirdi.

BİLİM ŞENLİĞİNİ 5 BİN

200 KİŞİ ZİYARET ETTİ

3, 4,5 Ekim tarihlerinde yapılan ve üç gün süren etkinliğe Isparta şehir merkezinden ve çevre ilçelerden de çok sayıda öğrenci katıldı. Çeşitli bilimsel aktivitelerin sergilendiği Bilim şenliği 5 bini aşkın kişi tarafından ziyaret edildi. Bir bölümü SDÜ Doğu yerleşkesinde, bir bölümü ise Iyaş Kongre Merkezinde gerçekleştirilen şenlikte, 98 farklı atölye çalışması yer aldı. Şenlik süresince öğrenciler tarafından icat edilen çeşitli bilimsel deney ve şovlar da yapıldı.

YILDIRIM; “ŞENLİĞİMİZİN

BU YIL İKİNCİSİNİ YAPTIK”

Sona eren şenlikle ilgili olarak bir açıklama yapan bu yılki SDÜ Bilim Şenliği Organizasyon Sorumlusu Süleyman Demirel Üniversitesine Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü Yönetim ve Organizasyon Bölüm Başkanlığı İnsan Kaynakları Yönetimi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Yıldırım, konu ile ilgili olarak şu bilgileri verdi; “Süleyman Demirel Üniversitesi ev sahipliği ve koordinasyonunda, Isparta Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle, Isparta Valiliği himayesinde gerçekleştirdiğimiz Bilim Şenliğinin bu yıl ikincisini yapmış bulunuyoruz. İlimizde bilim ve teknoloji alanında farkındalık oluşturmak amacıyla gerçekleştirdiğimiz Bilim Şenliğinde atölye çalışmalarına Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan protokol çerçevesinde yaklaşık 4 bin 500 öğrencinin katılımı sağlanmıştır. Bunun yanı sıra, kendi isteğiyle gelen okul öğrenci grupları ve vatandaşlarımızın bilim atölyelerimizi

ziyareti ile birlikte Bilim Şenliğimizi yaklaşık 5 bin 200 kişi ziyaret etmiş bulunmaktadır.

“BİLİMSEL FARKINDALIK

OLUŞTURMAYI HEDEFLEDİK” 

Isparta Bilim Şenliği; Disiplinlerin; Arkeoloji, Biyoloji, Coğrafya, Deprem, Ebru, Fizik, Kimya, Matematik, Orman Kaynakları, Robotik, Sağlık, Seramik ve Tarım uyumlu harmonisinden oluşmuş, hedef kitlenin gelişim özelliklerini dikkate alarak hazırlanmış toplam 98 farklı atölye çalışmasından oluşmuş bir etkinliktir.

“YARARLI OLABİLDİYSEK

NE MUTLU BİZE”

Isparta Bilim Şenliğinin en önemli katma değeri, hedef kitlemize üç gün boyunca eş zamanlı olarak düzenlenen bilim ve eğlencenin iç içe olduğu çeşitli etkinlik ve gösteriler ile bilimle dolu dolu bir zaman geçirmesini sağlamak olmuştur. Bilimsel deneylerden söyleşilere, sergilerden gösterilere kadar çok çeşitli aktivitelerle her yaşa hitap eden bu özel etkinliklerle hedefimiz, topluma bilimi sevdirmek ve bir bilim kültürü yaratabilmekti. Çocuklarınızın içindeki Ali Kuşçu’ları, Cahit Arf’leri, Oktay Sinanoğlu, Aziz Sancar’ları kısacası çocuklarımızın içindeki cevheri ortaya çıkarmak amacıyla yaptık. 

“EMEĞİ GEÇENLERE

TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Bilim Şenliğimiz; 3 - 5 Ekim 2017 tarihlerinde saat 10.00 - 16.00 saatleri arasında, Süleyman Demirel Üniversitesi yerleşkesindeki farklı mekânlarda, 3 - 4 Ekim 2017 tarihleri arasında Süleyman Demirel Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılan atölyeler, söyleşi ve benzeri etkinlikleriyle gerçekleştirilmiştir, Ben, şenliğimizin düzenlenmesinde bize yardımcı olan, destek veren ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.