5 Bin Fidan Dağıtıldı

5 Bin Fidan Dağıtıldı

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Mart 2015 19:11
5 Bin Fidan Dağıtıldı

"Dünya Ormancılık Günü ve Ormancılık Haftası" nedeniyle Isparta'da gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında, Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Hükümet Meydanı'nda vatandaşlara 5 bin fidan dağıtıldı.

Isparta Valisi Vahdettin Özkan, eşi Ruhan Özkan, daire müdürleri, öğrenciler ve vatandaşların katıldığı etkinlikte yaptığı konuşmada, ormanların korunması için topyekun çalışılması gerektiğini belirtti.Vali Özkan, "Miniklerle beraber orman sevgisinin, çevre hassasiyetinin ve çevresel değerlerin ele alınması bizim için önemli. Ormancılık Haftası nedeniyle fidan dağıtımını gerçekleştirmenin ayrı bir önemi var. Canlı varlıkların korunması, ekolojik sistemin canlanması için ağaçlandırma çalışmaları milli bir hedeftir. Bu hedef için de topyekun çalışmamız lazım. Bugün sembolik de olsa yaptığımız fidan dağıtımıyla bu atmosferin her gün yaşanmasına vesile olmasını diliyorum. Her tarafımız yeşil olsun ve çevre dostu bir ortam oluşsun. Umarım çevresel değerlerin korunduğu bir iklimle baş başa kalırız" dedi.

ORTAK KUTLAMA
"21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası", "22 Mart Dünya Su Günü", "23 Mart Dünya Meteoroloji Günü", DSİ Toplantı salonunda kutlandı. Devlet Su İşleri, Orman ve Meteoroloji Genel Müdürlüklerinin tanıtım filmlerinin izlenmesi ile başlayan programaIsparta Valisi Vahdettin Özkan, Orman Bölge MüdürüMustafa Değirmenci, DSİ.18. Bölge Müdürü Adem Coşkun, Meteoroloji İl Müdürü Adnan Bilgili, Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Orman Fakültesi Dekanı Cahit Balabanlı katıldı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmalardan sonra şiir ve resim dallarında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verilirken, katılımcılara da fidan dağıtımı yapıldı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum