5 Bin Konut Daha Geliyor

5 Bin Konut Daha Geliyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Temmuz 2019 17:36
5 Bin Konut Daha Geliyor

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) Isparta'nın Çünür Mahallesi'nde inşa edeceği 300 konut için kura çekilişi dün yapıldı. Çekilişte konuşan Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmede Isparta’ya daha fazla toplu konut yapılması sözünü aldığını ifade etti.

Isparta’da TOKİ tarafından yapılacak 300 konutun hak sahipleri, dün saat 11.00’de gerçekleştirilen kura çekimi ile belirlendi. Işıkkent Spor Salonunda noter huzurunda gerçekleştirilen kura çekim törenine; Ak Parti Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Proje Uzmanı Hüseyin Ayhan, Türkiye Emekliler Derneği Teşkilatlandırmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Isparta Şube Başkanı Abdülkadir Ersal ve başvuru sahipleri ile yakınları katıldı. '2+1' ve ‘3+1’ olarak satışa sunulan 300 konut için tüm kategoriler için toplamda 9 bin 011 kişinin başvurduğu kura çekilişinde heyecanlı ve duygulu anlar yaşandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN
TOKİ İÇİN DESTEK SÖZÜ VERDİ
Seçim öncesi Isparta’ya 5 yılda 5 bin konut kazandıracağım diye söz vermiştim diyen Belediye Başkanı Başdeğirmen, “Önümüzdeki 5 yılda sizlere konut kazandırmaya devam edeceğiz” dedi.

Başdeğirmen, “Allaha şükürler olsun ki, 13 yıl sonra Isparta’yı TOKİ ile buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bilindiği gibi, TOKİ her ilde ucuz konutlar yapıyor. Biz de buna talip olduk ve TOKİ’yi ilimize getirdik. Belediye olarak kendilerine yardımcı olacağız, destek olacağız ve bu konutları sizlere kazandırmasını sağlayacağız.

Evet, bugün burada 300 konutun kura çekilişini yapacağız. Tabi ki bu konutlar çok az. Ama hani derler ya ‘Bir işe başlamak işin yarısını yapmak demektir’ diye. İşte bizde bugün işin ucundan tuttuk ve inşallah önümüzdeki 5 yıl içerisinde Isparta’mıza 5 bin konut kazandıracağız. Bildiğiniz gibi ben göreve geleli 90 gün oldu. 31 Martta sizler bana büyük teveccüh gösterdiniz ve bu göreve getirdiler. Ben de size seçim öncesinde ‘Isparta’mıza 5 yılda 5 bin konut kazandıracağım’ diye söz vermiştim. İşte bugün itibariyle bu konutlara başlamış oluyoruz. Göreve geldiğim günden beri en fazla mesai harcadığım konu bu TOKİ meselesi olmuştur. İlk olarak arsa konusunu çözdük. Ardından TOKİ yetkilileri ile 5 defa toplantı yaptık. Ben de bugün burada sizler kadar heyecanlıyım. Önümüzdeki 5 yılda sizlere konut kazandırmaya devam edeceğiz.

Bilindiği gibi, bu TOKİ müjdesini ilk defa geçtiğimiz aylarda Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan vermiş ve tüm illerde TOKİ tarafından toplam 50 bin konut yapacağını bizlere müjdelemişti. Kızılcahamam kampında sayın Cumhurbaşkanımız bana ‘Isparta’ya ne istiyorsun?’ diye sorduğunda söylediğim konu işte bu TOKİ konutlarının şehrimize kazandırılması talebim olmuştu. Kendisi de buna destek sözünü orada vermişlerdi. Bizler bu konuda elimizi değil, gövdemizi taşın altına koyduk, koyuyoruz. Bu konuda bana desteklerini esirgemeyen Milletvekillerimiz sayın Süreyya Sadi Bilgiç’e, sayın Recep Özel’e ve sayın Mehmet Uğur Gökgöz’e buradan teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum