5 Bin Öğrenciye Barınma İmkanı

Yükseköğrenim alanındaki barınma sorununu kökünden çözecek büyük bir girişime imza atılıyor. İstanbul'da yaşayan işadamları grubu, Isparta'da 5 bin öğrenci kapasiteli yurt yapacak, KYK hizmetleri için devlete kiralayacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Eylül 2014 18:40
5 Bin Öğrenciye Barınma İmkanı

Vali Vahdettin Özkan'ın İstanbul'da yaşayan işadamları ile kurduğu diyalog memlekete büyük bir yatırım olarak dönüyor. İstanbul'da yaşayan bir grup Ispartalı işadamı, Vali Vahdettin Özkan'ın desteği ile yükseköğrenim barınma sektöründe önemli bir yatırıma imza atacak. İstanbul'da hafta sonunda yapılan toplantıda Isparta için tarihi bir karar alındı.

Vali Vahdettin Özkan'ın başkanlığında İşadamı Atakan Yazgan'a ait restoranda gerçekleştirilen toplantıya İstanbul'da yaşayan Ispartalı işadamları katıldı. Toplantıda Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç ile BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ve Gençlik-Spor İl Müdürü Murat Gevrek de hazır bulundu. Isparta sevdalısı Mustafa Kaya ile İşadamı Cengiz Aydemir'in önderliğini ettiği yurt projesi kapsamında yapılan toplantıda Isparta'da 5 bin kişilik yurt yapımının görüşüldüğü ve fikir alış-verişinde bulunulduğu öğrenildi. İstanbul'da yaşayan 10'a yakın Ispartalı işadamının finansını karşılayacak projeye Isparta'dan da ortak alınabileceği belirtildi. 5 bin kişilik yurdun yaptırıldıktan sonra Spor ve Gençlik Hizmetleri Bakanlığı Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü'ne kiralanması hedefleniyor.

5 bin öğrencilik yurdun yeri ile ilgili olarak da İl Özel İdaresi'ne ait Mensucat Fabrikası yanındaki arsanın talep edildiği öğrenildi. Bu arsanın kiralanmasından sonra yurt yatırımına başlanacağı ve önümüzdeki sezona yetiştirileceği edinilen bilgiler arasında.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.