5 Bin TL Maaşla Çalışmak İster misiniz?

6.5 milyon konutu depreme karşı güçlendirecek kentsel dönüşüm projesi yeni iş kapısı oldu

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Kasım 2012 15:52
5 Bin TL Maaşla Çalışmak İster misiniz?

Kentsel dönüşüm istihdamı da olumlu etkiliyor. İş makinesi operatörlerinin azlığı maaşları yükseltiyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "İktidara mal olsa da yapacağız" dediği, 400 milyar dolarlık ekonomi yaratacak kentsel dönüşüm yeni istihdam alanları sağlayacak. 6.5 milyon binanın yıkılacağı kentsel dönüşümün yanı sıra Kanal İstanbul, havalimanı, Tünel İstanbul gibi çılgın projelerle iş makinesi sektörünün yüzde 20 büyüyeceği hesaplandı. Bu büyüme trendiyle 10 bin yeni operatöre iş kapısı olacak.

Sabah'ın haberine göre, sektörün şu anda bile büyük oranda kalifiye elemana ihtiyacı olduğunu belirten yetkililer, bu işi yapmak isteyenler için hem kurslar hem de okulların olduğunu belirtiyor. Türkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği (İMDER) Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Divriş, sektörün en önemli sorununun kalifiye eleman olduğunu vurgulayarak "Yapılan işe göre bin 500 ile 5 bin lira arasında maaşla çalıştıracak iş makinesi operatörü bulamıyoruz. Sektörde zaten yetişmiş eleman sıkıntısı var. Şimdi kentsel dönüşümle 10 bin yeni elemana ihtiyaç doğacak" dedi. Divriş, operatör yetiştirmek için okulların açılmaya başlandığını da belirterek, yükleyici operatöre bin 500, ekskavatör operatörüne 2-4 bin ve nitelikli makine operatörüne ise 5-6 bin lira maaş verildiğini ancak buna rağmen eleman bulmakta zorlandıklarından yakındı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum