5 Cumhurbaşkanı 7 Başbakan Gördü

Temeli 1993 yılında atılan ve halen bitirilemeyen çevre yolu üzerindeki Kültür Merkezi inşaatı bugüne kadar birçok devlet büyüğünü gördü, geçirdi. Milyonlarca liranın yatırıldığı ve halen atıl vaziyette duran devasa bina için şuanda hiçbir çalışma yapılmı

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Ağustos 2014 12:47
5 Cumhurbaşkanı 7 Başbakan Gördü

Süleyman Demirel Eğitim Kompleksi içinde yer alan ve oldukça stratejik öneme sahip Kültür Merkezi inşaatı, yıllara inat yıkılmamak için direniyor. 1993 yılında temeli atılan ve bugüne kadar bu şekilde gelen bina kaderine terk edilmiş durumda.

2008’DE İHALEYİ ALAN FİRMA YASAKLI ÇIKMIŞTI
Isparta tarihinin önemli bir bölümüne şahitlik yapan Kültür Merkezi inşaatı için tamamlanamadığı gerekçesiyle 2008 yılında yeniden ihaleye çıkılmıştı. İhaleyi kazanan firmanın yasaklı olması nedeniyle, yapılan ihale iptal edilince iş tekrar başlanamadı. Günümüze kadar hala inşaat halinde duran ve milyonlarca liranın yatırıldığı inşaat hala dimdik ayakta.

5’İNCİ CUMHURBAŞKANINI DA GÖRDÜ
Öte yandan Kültür Merkezi inşaatının temelinin atıldığı 1993 yılında Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı Turgut Özal’dı. O günden bu yana inşaat Recep Tayyip Erdoğan’ın da son seçimde seçilmesiyle birlikte 5 Cumhurbaşkanı görmüş oldu. Bu süreçte yine inşaat 7 Başbakan gördü.

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI’NIN UHDESİNDE
Diğer taraftan yıllar içinde Isparta Belediyesine devredilen ve ekonomik olmadığı gerekçesiyle tekrar Kültür ve Turizm Bakanlığı’na devredilen bina için yeniden ihaleye çıkılmaya hazırlandığı öğrenildi. Söz konusu hizmet binası için ihalenin kısa zamanda tamamlanması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.