5 Fahiş Ücret Kalkıyor

Ücret ve komisyonlar için BDDK ile masada ola bankalar ilk etapta 5 kalemden vazgeçti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Temmuz 2013 13:13
5 Fahiş Ücret Kalkıyor

BDDK ile uzun süredir masada olan bankalarkomisyon ve ücretlerden 5’inin kaldırılmasını kabul etti. İşlem maliyetleri üzerine küçük bir kâr payı konulmasını isteyen BDDK ile 20 kalem için ise pazarlık devam ediyor.

Meclis’ten geçen torba kanunla vatandaştan alınan ücret ve komisyonlarda sınırlama yetkisine kavuşması beklenen Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu (BDDK) ile bankalar arasındaki ilk pazarlıklarda tüketici lehine 5 geri adım atıldı. Pazarlıklarda bankaların bazı ücretlerin kaldırılmasını kabul ederken bazılarında ise sınırları belirleyip BDDK’ya sunduğu öğrenildi. Bankaların kaldırılmasını uygun bulduğu maddelerin zorunlu hayat sigortasının yanı sıra kiralık kasa ziyaret ücreti, konut kredisinde ipotek kaldırma ücreti, bozuk para değiştirme ücreti ve işletimsizlik ücreti (hesabını hiç kullanmayandan alınan) olduğu öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.