5 İstedik 1 Verdiler!

Yalvaç Devlet Hastanesinde eksik olan uzman doktorlar için 5 uzman istendi ancak Bakanlık sadece 1 uzman vermeyi uygun buldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Aralık 2012 15:22
5 İstedik 1 Verdiler!

Sağlık Bakanlığı tarafından 27 Aralık’ta yapılacak 48. Dönem atamaları için Yalvaç Devlet Hastanesine sadece 1 doktor kadrosu açıldığı öğrenildi. Hastanenin Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları uzmanı için kadro açılırken Ortopedi, Nöroloji, Fizik Tedavi ve Kadın Doğum uzmanları ise listede yer almadı.

3 AY DAHA BEKLEYECEĞİZ
Sağlık Bakanlığı doktor atamalarını belli aralıklarla yapıyor. Hastanelerde eksik olan kadrolar ÇKS adı verilen Çekirdek Kadro Sistemine düşüyor ve Bakanlık yeni uzman doktor olanların atamasını yapacağı dönemlerde bu hastaneleri liste halinde yayınlıyor. Zorunlu görev yerini seçecek doktorlar ise bu listeden görev yapacakları yeri seçerek görevlendiriliyor.
Hastanede bir süredir boş olan Ortopedi, Nöroloji, Çocuk, Kadın Doğum ve Fizik Tedavi uzmanları için talepte bulunulmuştu. 27 Aralık tarihinde gerçekleşecek atamalar için Bakanlık ÇKS’de bu listeleri yayınladı ancak Yalvaç Devlet Hastanesi için sadece Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları uzmanına yer verildi.

Edinilen bilgilere göre kurum içi atamalardan da Yalvaç Devlet Hastanesine 1 pratisyen hekim görevlendirmesi yapıldığı öğrenildi.
Güçlendirilmiş ilçe hastane konumunda olan Yalvaç Devlet Hastanesinde bu kadar eksik kadro ile çalışılmasına mantıklı bir cevap bulmak mümkün değil. Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreter Yardımcısı görevine getirilen eski başhekim Doktor Harun Tepeli’nin en kısa zamanda bu soruna kalıcı bir çözüm bulması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.