5 Lira Harçlık İçin...

5 Lira Harçlık İçin...

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Ağustos 2015 12:13
5 Lira Harçlık İçin...

Düğünlerin arttığı şu günlerde yaşları 5 ila 15 arasında değişen çocuklar canlarını hiçe sayarak, harçlık alabilmek için düğün konvoylarının önüne atlıyor. Her an ölme tehlikesiyle karşı karşıya kalan çocuklar bu durumu eğlence sanıyorlar.

Ramazan ayının hemen ardından düğün sezonu tüm hızıyla yeniden açıldı. Hemen hemen her gün düğünün olduğu ilimizde çocuklar durumu fırsata çevirmek istiyor. Bunun mahallelerinden geçen düğün konvoylarını gözlerine kestiren çocuklar bahşiş alabilmek için türlü planlar yaparak kendilerini konvoyun önüne atıyor. Objektiflere takılan görüntüler ise durumun vahimliğini gözler önüne seriyor. Çift sıra halinde düğün konvoyu yapan ailelerin yolunu yaşları 5 ila 15 arası değişen çocuklar tarafından kesilmek isteniyor. Daha fazla bahşiş alabilmek için kendilerini deyim yerindeyse araçların önüne siper eden çocuklar 5 TL için canlarını hiçe sayıyor.

YARALANMALARI YA DA ÖLMELERİ İÇTEN BİLE DEĞİL
Tehlikenin farkında olmadan tamamen harçlığa odaklanan çocuklar dikkatsiz bir şekilde hareket ediyor. Sürücülere zor anlar yaşatan çocuklar belki de kazaya bile sebebiyet vermekten kaçınmıyor. En ufak bir hata ya da dikkatsizlikte yaralanmaları ya da ölmeleri içten bile olmayan bu durum karşısında ailelere ve yetkililere büyük görevler düşüyor. Şu an kadar ilimizde herhangi bir yaralanma olmaması sevindirici bir gelişme olarak görülse de düğün sezonun yoğun olarak devam ettiği şu günlerde ailelerin ve yetkililerin oldukça dikkatli olmaları gerekiyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum