5 Yeni Yatırım 7 Milyon Destek

5 Yeni Yatırım 7 Milyon Destek

Yayınlanma:
5 Yeni Yatırım 7 Milyon Destek

TKDK Isparta’da 7 milyon lira hibeyle desteklediği 5 yatırım için, çek teslimi ve açılış töreni düzenlendi. Törende konuşan Vali Günaydın; Isparta’nın Türkiye’nin meyve ve sebze bahçesi olduğunu ve pek çok üründe ülkemizde açık ara birinci olduğunu söyledi.

Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Isparta’nın Gönen ilçesinde Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun (TKDK)  destekleri ile hayata geçirilen Özbay Soğuk Hava Deposu’nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Isparta’nın Türkiye’nin meyve ve sebze bahçesi olduğunu ve pek çok üründe ülkemizde açık ara birinci olduğunu söyledi.  

Isparta’da faaliyet gösteren meyve ve sebze üreticilerinin istihdama katkıda bulunduğunu ve önemli ölçüde ihracat yaparak Isparta ve Türkiye ekonomisine büyük katkılar sağladığını ifade eden Günaydın, şöyle konuştu: “Meyve ve sebze üretiminin daha kaliteli hale getirilmesi, ürünlerin çeşitlenmesi, ürünlerin daha kaliteli şartlarda saklanması ve pazara sunulması, uluslararası rekabet gücünün arttırılması amacıyla TKDK’nın sunduğu uluslararası standartlarla birlikte verdiği hibe destekleri bu misyona çok başarılı bir şekilde katkı sağlıyor. Ürünlerimizin daha kaliteli şartlarda üretilip saklanması sonucunda dünya pazarında hak ettiği noktaya ulaşmasında Valiliğimizce koordine edilen çalışmalarda TKDK’nın da büyük katkıları oluyor.”

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç, 2011 yılından itibaren TKDK’nın faaliyetleri ve desteklerini Ispartalılara tanıtmak amacıyla çok yoğun bir çalışma gerçekleştirildiğini belirtti.

BİN 565 İLAVE İSTİHDAM 

Bu yoğun çalışmalar neticesinde Isparta’da TKDK destekleri ile tarım ve hayvancılıkta önemli yatırımların gerçekleştiğini dile getiren Bilgiç, “TKDK destekleri ile yılsonunda gerçekleşecek toplam 210 proje ile 250 Milyon Liralık yatırımın sağlayacağı 1565 ilave istihdam, Isparta’nın itici gücü tarım ve hayvancılık olan iktisadi hayatına çok büyük bir destek olacaktır. TKDK Isparta’da gerçekleştirdiği yatırımlara ek olarak daha çok tesise katkı sağlamaya devam edecektir.” değerlendirmelerinde bulundu.

ISPARTA’YA 107 MİLYON TL’LİK YATIRIM 

TKDK Başkanı Hakan Kalender, açılışları gerçekleşen 5 projeye ek olarak yatırımı devam eden ve bu yıl içerisinde üretime geçecek 30 projeye 50 Milyon lira hibe aktardıklarını ve bu hibelerle Isparta’ya 107 Milyon Liralık yatırım yapıldığını aktardı.

Bu sayede yeni iş imkanlarının oluştuğunu vurgulayan Kalender, şunları kaydetti: “Sayın Bakanımız Ahmet Eşref Fakıbaba, kırsal kalkınmaya çok büyük bir önem vermektedir. Ülkemizin kırsal kalkınma hamlesi TKDK, bu doğrultuda her geçen gün daha fazla işletmenin kırsal kalkınma fonlarından faydalanması için çalışmaktadır ve bu çalışmalar tüm hızıyla devam edecektir. TKDK tarafından 2018 yılı sonunda toplam 210 projeye, 115 Milyon Lira hibe verilerek Isparta’ya 250 Milyon Liralık yatırım kazandırılacak. Isparta’da üretime güç katmak isteyen daha fazla yatırımcımızı TKDK’ya davet ediyorum.”

Konuşmaların ardından, protokol üyeleri TKDK ile sözleşme imzalayan proje sahiplerine çeklerini takdim etti ve 7 milyon lira hibe verilen 5 tesisin kurdelesini keserek açılışını gerçekleştirdi. Törene, kamu kurumlarının yetkilileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar, girişimciler, üreticiler ve vatandaşlar katıldı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum